Política

El nou fitxatge de la Casa Blanca elimina piulades contra Trump

Scaramucci admet que ha “evolucionat” en relació amb les idees del passat

El cap de comunicació del president dels EUA era partidari de l’avortament i el matrimoni gai

El nou director de comunicació de la Casa Blanca, Anthony Scaramucci, va reconèixer ahir que ha esborrat algunes piulades que havia fet a Twitter en què criticava el seu nou cap, el president dels EUA, Donald Trump, o expressava opinions diferents en temes com ara la immigració, el control d’armes i el canvi climàtic.

“Per ser completament transparent: estic esborrant piulades antigues. He evolucionat respecte a les meves idees del passat i això no hauria de ser una distracció. Estic al servei dels objectius del president i això és el que importa”, va escriure Scaramucci en el seu compte oficial.

Aquest empresari de Wall Street, que amb el seu nomenament a la Casa Blanca divendres passat va desfermar una tempesta política que va acabar amb la dimissió del portaveu presidencial, Sean Spicer, va trigar a fer costat a Trump en les primàries republicanes del 2016 perquè abans havia manifestat preferències per altres aspirants: Jeb Bush i Scott Walker.

El seu tarannà diferent del del president queda clar en algunes de les piulades esborrades, com ara una del 2011 en què lloava l’aleshores aspirant presidencial Mitt Romney perquè no es “ficava en l’espectacle de Trump”, en referència a les crítiques que el magnat feia a l’expresident Barack Obama.

En un altre dels missatges eliminats, Scaramucci lloava el 2012 la demòcrata Hillary Clinton, de qui deia que era “increïblement competent”. El 2015, quan Trump ja aspirava a la Casa Blanca i havia anunciat la seva intenció de construir un mur a la frontera amb Mèxic, Scaramucci va dir: “Els murs no funcionen. Mai ho han fet i mai no ho faran.” L’any passat, l’empresari va considerar “decebedor” que “molta gent encara cregui que el canvi climàtic és una farsa”, la mateixa paraula amb què Trump es fa referir a aquest fenomen. També va mostrar una imatge més conciliadora de l’Islam de la que sol tenir el seu nou cap en afirmar que “una gran majoria” dels musulmans la consideren “una religió de pau i volen viure en democràcies multiracials amb diverses ètnies i fes”.

Scaramucci era “favorable al matrimoni gai, contrari a la pena de mort i a favor del dret de les dones a avortar”, unes idees que encaixen més amb les dels demòcrates que amb les de Trump. I va advocar per l’augment del control d’armes.

LA FRASE

He evolucionat respecte a les meves idees del passat i això no hauria de ser una distracció
Anthony Scaramucci
Director de comunicació de la Casa Blanca

Relleu de l’ambaixador rus als EUA en ple Russiagate

L’ambaixador rus als EUA, Serguei Kislyak, una de les figures més destacades en la crisi per la possible intrusió de Rússia en les eleccions presidencials nord-americanes del 2016, va ser substituït després de deu anys en el càrrec. L’ambaixada russa a Washington va anunciar que el mandat de Kislyak va acabar dissabte. S’espera que el seu relleu sigui Anatoly Antonov, un viceministre de Relacions Exteriors i exviceministre de Defensa, considerat de la línia dura en la relació amb els EUA.

L’exconseller de Seguretat Nacional de Trump, Michael Flynn, va renunciar després de mentir sobre els seus contactes amb Kislyak respecte al Russiagate, la investigació del qual està donant molts maldecaps a la Casa Blanca.

A més, ahir Trump va donar suport a un projecte de llei anunciat per les dues cambres del Congrés nord-americà per augmentar les sancions a Rússia a causa, en part, de la presumpta ingerència en la campanya del 2016. La Casa Blanca s’havia oposat a una versió anterior del projecte perquè limitava la capacitat de Trump d’aixecar les sancions. El nou projecte de llei, que inclou noves sancions a l’Iran i Corea del Nord, manté aquest límit: si Trump volgués suspendre les restriccions o fer canvis en la política amb Rússia, n’hauria d’informar el Congrés i aquest tindria 30 dies per decidir si li ho permet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

rússia

Putin inicia el seu cinquè mandat amb més poder que mai

barcelona
política

Mor Joan Rigol, president del Parlament entre el 1999 i el 2003

CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control de la part palestina del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona