Política

la polèmica del FLA

Junqueras: “Actuem amb responsabilitat en l’administració de les finances”

“Si de mi depèn, el referèndum de l’1-O es farà, conscient de les dificultats que se’ns plantegen”, explica avui el vicepresident en una entrevista televisiva

ERC avisa Rajoy que retirar el FLA perjudicaria independentistes i no independentistes

Entrevistat uns minuts en el context del programa d’Ana Rosa Quintana, a Telecinco, el vicepresident del Govern català, Oriol Junqueras ha defensat aquest matí la transparència total i absoluta en les actuacions catalanes pel que fa a la gestió econòmica. “Actuem amb responsabilitat en l’administració de les finances.” Junqueras ha insistit que és necessari aportar “serenor i moderació” en aquests temps que corren, i ha comentat que, a nivell personal, manté relacions cordials precisament amb els que més bramen dels de Madrid, com ara Soraya Sáenz de Santamaría. “Actuem amb responsabilitat”, ha dit, com a resposta a l’encàrrec de gestors que els han donat els vots dels ciutadans. D’altra banda Junqueras ha fet notar que des del govern central es controlen més del 90% dels impostos recaptats a Catalunya. I que Catalunya es limita a fer una gestió tan eficaç com és possible. En aquesta línia ha tornat a insistir que des de Madrid s’està perfectament al cas de la gestió dels diners i de qui els gestiona. Per tant, aquest “rendir comptes” que se’ls demana no és tal. “Ja tenen totes les dades quan volen.” Per a Junqueras, la polèmica dels darrers dies només pretén distreure d’un fet més punyent: la declaració de Rajoy aquest dimecres en relació a la corrupció dins del PP en la trama Gürtel.

D’altra banda, el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha advertit aquest dilluns al Govern central que retirar a Catalunya el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) com a mesura contra el referèndum “perjudicaria el conjunt de catalans siguin independentistes o no”.

Ho ha dit en la roda de premsa posterior a la reunió de la direcció del partit, on ha assegurat que aquesta mesurada no només afectaria Catalunya, ja que actuar contra l’economia catalana seria fer-ho contra la de la resta d’Espanya: “El primer a rebre –les conseqüències negatives–, serà l’Estat”.

“L’Estat comet un nou error quan ens amenaça”, ha conclòs el portaveu republicà, que ha assegurat que enquestes recents –publicades aquest cap de setmana-- demostren, al seu judici, que els catalans volen votar malgrat que l’Estat llanci advertiments com els del FLA.

ERC atribueix aquest nou avís de l’Estat contra la votació de l’1 d’octubre al fet que no han funcionat cap de les mesures anteriors, i ha assegurat que això no frenarà en cap cas el procés sobiranista: “El referèndum és imparable i és obvi que els costa digerir això”.

Sabrià ha recriminat al Govern central que aquesta vegada hagi advertit amb actuar contra “els drets bàsics dels catalans”, com el pagament a farmàcies o el pagament del salari dels funcionaris, i ha defensat que els diners del FLA no són una concessió, sinó uns diners que pertany als catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia