Política

municipal

relleu

Serracant es compromet a facilitar l’1-O a Sabadell

En el ple d’investidura, el nou alcalde de la Crida (integrada per la CUP) aposta per la continuïtat de la tasca del quadripartit

L’oposició carrega perquè està investigat i albira un mandat difícil

Si Juli Fernàndez, d’ERC, deixava l’alcaldia fa només uns dies en un ple tranquil, Maties Serracant, de la Crida per Sabadell, en recollia ahir el testimoni en una sessió plenària menys plàcida marcada per les crítiques de l’oposició perquè està investigat per presumptes irregularitats en la cessió d’un local a una entitat i per les escletxes obertes al quadripartit després de mesos de negociació per dirimir qui seria el nou batlle. Tot i això, Sabadell ja té el que és el seu cinquè alcalde des de l’inici de la democràcia gràcies, tal com es preveia, només als vots del govern format per Unitat pel Canvi, ERC, la Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell. “El proper 1 d’octubre aquest país serà convocat a un referèndum d’autodeterminació, Sabadell no hi faltarà” deia Serracant davant d’una sala plena. Hi afegia: “Farem el que sigui necessari perquè els sabadellencs puguin expressar-se lliurement respecte a com aquest país ha d’afrontar els reptes de futur.” El ja alcalde en el seu discurs, seguit de prop per diversos representants de la CUP, refermava el compromís expressat pel seu antecessor davant l’1-O, però també deixava clar que Sabadell inicia una segona part del mandat que suposa “un punt i seguit” de la feina ja encetada pel quadripartit. “Cal respondre a les necessitats de la gent”, deia fent una aposta per continuar atenent l’emergència social però també per posar l’accent en la millora dels barris, en les municipalitzacions, la sostenibilitat i projectes com el del centre. “Sabadell és una ciutat diversa i plural, però una sola ciutat”, puntualitzava.

Serracant va complir amb el que ja és gairebé un ritual entre els membres de la Crida –formació integrada per la CUP, l’Entesa per Sabadell i el Moviment Popular de Sabadell– i es va posar una samarreta en què es podia llegir Lluitar contra la corrupció no és cap delicte. Es defensava amb una imatge, però també amb paraules de les crítiques rebudes per, tot i estar investigat, primer continuar al govern –malgrat que hi va renunciar durant sis mesos– i ara ser alcalde. Serracant reiterava que la situació neix d’una denúncia “impulsada pel grup que va ostentar el govern a la llarga etapa que va culminar amb l’esclat del Mercuri”–fent referència al PSC– en el marc d’“una estratègia de guerra bruta que el govern ha condemnat”.

Serracant es va expressar després que l’oposició formada pel PSC, el PDeCAT, Ciutadans, el PP i dos regidors no adscrits es mostressin contraris a l’aposta del quadripartit per fer alcalde un edil investigat per tràfic d’influències. “Gairebé cinc anys després del Mercuri la ciutat tornarà a tenir un alcalde investigat”, es lamentava el portaveu del PP, Esteban Gesa. Des del PSC, però, es feien matisos. “La imputació d’una persona no és el problema”, deia Josep Ayuso, en la mateixa situació judicial que Serracant pel cas de Ca n’Alzina. Hi afegia que la clau era “la falta de coherència”. Carles Rossinyol, del PDeCAT, se sumava a les crítiques, però anava més enllà en dir que “Sabadell ha patit un llarg hivern que s’allargarà”. El portaveu de Ciutadans, José Luis Fernández apuntava en aquest sentit: “Tindrem un govern més dèbil i més dividit.”

La intervenció d’Elena Hinojo, d’Unitat pel Canvi, va deixar clar que encara hi ha ferides obertes en el si del quadripartit malgrat que va manifestar que confiaran en Serracant “perquè sigui l’alcalde de tothom i interpreti bé la ciutat”.

LA FRASE

Farem el que sigui necessari perquè els sabadellencs puguin expressar-se lliurement
Maties Serracant
alcalde de sabadell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia