Política

parlament de catalunya

EN DIRECTE

El PP intenta sembrar sospites entre els socis de JxSí i demana eleccions

García Albiol fa referència a un informe d’Infraestructures.cat, segons el qual es van analitzar 30 contractes d’aquesta empresa pública durant la presidència de Mas i manté que Junqueras s'ho guarda per "destrossar Convergència"

Des d'un altre punt de vista, Lluís Rabell, de CSQP, considera que la remodelació del Consell Executiu revela “la feblesa del projecte, del Govern i de l’equip”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat aquest dimecres, en el ple del Parlament, que l’informe d’Infraestructures.cat que va analitzar 30 contractes d’aquesta empresa pública durant la presidència d’Artur Mas va concloure que “no es va afavorir cap empresa en particular”. A preguntes del líder del PP català, Xavier García Albiol, en la sessió de control al Govern al Parlament, Puigdemont ha incidit que aquest informe va permetre incorporar millores i ha incidit que la manera de fer d’Infraestructures.cat és “molt més exigent” del que estableix la llei.

Albiol ha demanat a Puigdemont que dimiteixi i ha acusat el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, d’amagar aquest informe amb la intenció de treure’l en alguna campanya electoral per “destrossar Convergència”, ha dit literalment. Es percep un intent de dividir els socis de govern actuals, i forçar unes eleccions.

El líder popular ha considerat que el Govern hauria d’haver portat aquest informe a la Justícia presentant “immediatament una denúncia” i ha conclòs que s’evidencia que es van manipular contractes d’obra pública, segons ha xifrat, per valor de 500 milions d’euros.

Des d'un altre punt de vista, des de CSQP també s'ha incidit en la suposada fragilitat del Govern. El president del grup parlamentari de CSQP, Lluís Rabell, ha considerat aquest dimecres que la darrera remodelació del Consell Executiu que ha fet el president, Carles Puigdemont, revela “la feblesa del projecte, del Govern i de l’equip”. A més, ha assegurat que el president està “traslladant aquesta debilitat a la societat catalana, i en lloc de cohesionar-la, l’està dividint”. Per a Rabell, els canvis “no transmeten fortalesa sinó descomposició política”, i alhora ha considerat que el president intenta “tapar amb una fugida cap a endavant” aquesta inestabilitat. “Els canvis no responen a un intent de millorar eficiència dels departaments. És un Govern de creients”, ha sentenciat. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat