Política

judicialització del procés

Jaume Clotet, investigat per la Guàrdia Civil per l’1-O

La Generalitat denunciarà “la greu vulneració de drets fonamentals” que impliquen, al seu parer, aquests interrogatoris

La Guàrdia Civil ha comunicat avui al director general de Comunicació de la Generalitat, Jaume Clotet, que l’investiga pels preparatius del referèndum de l’1-O. Clotet ha comparegut avui com a testimoni davant la Guàrdia Civil i, abans de finalitzar l’interrogatori, els agents de l’institut armat li han notificat el canvi, com va passar ahir amb el secretari general de Presidència, Joaquim Nin.

Igual que va ocórrer ahir durant l’interrogatori de Joaquim Nin, els agents que avui interrogaven a Clotet han interromput la compareixença en detectar que les seves respostes el podien incriminar i li han notificat que passava a tenir la condició d’imputat en la investigació policial, per la qual cosa s’ha permès l’accés a una advocada de la Generalitat, que l’havia acompanyat.

La situació d’investigat de Clotet es limita per ara a l’àmbit policial, pel que haurà de ser el titular del jutjat que investiga els preparatius del referèndum en una causa per delictes de sedició i malversació, entre d’altres, qui decideixi què passa amb ell finalment.

La Guàrdia Civil també ha citat avui com a testimoni a l’excoordinador del comitè executiu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, que ha arribat a la comandància a les 10:15 hores del matí. A Elena se l’interroga sobre la gestió econòmica i el manteniment del web del Pacte Nacional pel Referèndum, una plataforma de partits, sindicats i entitats sobiranistes que recull suports a favor de la celebració d’una consulta d’independència a Catalunya.

El conseller de Presidència, Jordi Turull, va anunciar ahir que denunciaran davant del jutge de guàrdia “la greu vulneració de drets fonamentals” que, segons el seu parer, s’havia perpetrat en la declaració davant la Guàrdia Civil de Joaquim Nin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia