Política

Maduro vol “respecte” i dialogar amb Trump

El president chavista demana una reunió amb els països llatinoamericans

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va comparèixer ahir davant la controvertida Assemblea Nacional Constituent, el Parlament dissenyat a la seva mida escollit demà farà dues setmanes, per escenificar que surt reforçat en el poder alhora que va fer un gest d’allargar la mà a la resta de països americans per explicar “la veritat sobre Veneçuela”.

Maduro va afirmar que vol tenir relacions de “respecte” amb els EUA i va demanar al recentment nomenat ministre d’Afers Estrangers veneçolà, Jorge Arreaza, que “iniciï gestions” per trobar-se amb el president dels EUA, Donald Trump. “Mister Donald Trump, aquí té la meva mà”, va dir el mandatari veneçolà. “Crec en la diplomàcia i ratifico al president Trump el meu desig de restablir relacions polítiques en termes d’igualtat”, va expressar en una sessió especial de la Constituent. Maduro va fer aquestes declaracions després de les sancions econòmiques i migratòries imposades per Washington al mandatari veneçolà i a una vintena d’alts funcionaris del govern de Caracas, als qui el departament del Tresor nord-americà va acusar de violar els drets humans.

Maduro va indicar que li agradaria trobar-se amb Trump quan d’aquí un mes vagi a una sessió de les Nacions Unides a Nova York. De tota manera, Maduro també va aprofitar l’ocasió per titllar Trump d’“emperador” i “soldà” després de criticar les noves sancions contra ciutadans veneçolans perquè, al seu parer, “no tenen base jurídica”. Les relacions entre els EUA i Veneçuela es van tensar des de l’arribada al poder d’Hugo Chávez, el 1999, tot i que les relacions comercials no se n’han vist afectades.

Conscient que cada cop està més aïllat, Maduro també va fer una crida al diàleg a la resta de països llatinoamericans per abordar la situació regional del seu país que, en clau interna, entra en un ambient de campanya electoral quan falten quatre mesos per a les eleccions de governadors del desembre, a les quals finalment es presenta l’oposició tot i les crítiques a l’Assemblea Constituent formada exclusivament per legisladors chavistes que ara s’encarregarà de redactar una nova Constitució i reformar les institucions de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.