Política

El PSC i IpS de Salt s’enfronten per un càrrec de confiança

Els socialistes acusen el grup afí a la CUP d’haver criticat la figura dels assessors durant anys i ara fer-ne ús

La contractació d’un adjunt al gabinet d’alcaldia de Salt ha provocat aquest cap de setmana un encreuament d’acusacions entre el grup del PSC, a l’oposició, i el d’Independents per Salt (IpS-CUP), socis minoritaris del govern en coalició amb ERC. El govern ha decidit cobrir la plaça de mitja jornada prevista al principi del mandat. L’ús que volen donar a la plaça, però, no és l’habitual del personal eventual, sinó que serà per encabir en la plantilla municipal un tècnic. El portaveu de la formació, Ferran Burch, diu que en els últims mesos han intentat canviar la destinació dels diners previstos per a la plaça de càrrec de confiança per un tècnic en participació. Burch admet, però, que no s’ha pogut, i que per això han decidit contractar el tècnic a través de la plaça de personal eventual mitjançant un procés obert, al qual es van presentar divuit persones: “Sempre hem qüestionat l’ús i abús de càrrecs destinats a persones de partit, però aquest no és el cas, perquè la contractació que s’ha fet era oberta, i per tant s’hi ha pogut presentar tothom que ha volgut.”

“Falta de coherència”

L’anunci de contractació va ser contestat per la portaveu del PSC, Iolanda Pineda, amb una piulada: “@ipssalt després d’oposar-se als càrrecs de confiança des de l’oposició, ara al govern, ja van pel segon #independentsperlacadira #coherencia0”. Pineda diu que el que ha volgut posar en relleu és “la manca de coherència” d’IpS-CUP, “que sempre havien criticat els càrrecs de confiança”, i que amb el procés obert es vol ara “dissimular” la contractació d’un.

La formació independentista va contestar a Pineda amb un comunicat en què diu que quan ella va ser alcaldessa “com a mínim en tenia tres [de càrrecs de confiança], alguna dedicada bàsicament a fer-li fotos i propaganda particular”. Pineda va contestar-los que “no és cert” que tingués tres càrrecs de confiança per al PSC. Assegura, a més, que si el govern vol contractar un tècnic “pot fer-ho sense problemes” i el fet d’utilitzar la plaça de càrrec de confiança delata la verdadera intenció. A la polèmica s’hi van sumar els regidors del PSC Joan Martín i Yasmina Abad. Martín va reclamar a IpS-CUP: “On és el nou tècnic en la relació de llocs de treball del consistori, i quina és la seva fitxa?” I va concloure que, en no ser-hi, es tracta d’un càrrec de confiança. Abad va preguntar-los si en els requisits del concurs “es demanarà la ideologia dels candidats”. Dels divuit candidats inicials, en queden dos. El guanyador es determinarà aquesta setmana.

LA XIFRA

2
càrrecs de confiança
hi haurà al consistori: un cap de gabinet (fa un any que hi és), que fa jornada completa, i el nou, que farà mitja jornada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia