Política

municipal

pacte de govern

Jerez: “Si es trenca l’acord amb CiU, el PSC governarà Mataró en solitari”

El primer secretari dels socialistes diu que estudien la proposta de cedir les competències per organitzar l’1-0

Rebutja un pacte estable amb el PP i C’s

L’intent del PDeCAT de Mataró de posar contra les cordes el PSC si no se cedeixen espais municipals per al referèndum no ha fet tremolar els socialistes. Amb un pacte de govern que segons el president local dels demòcrates, Alfons Canela, no podria continuar com fins ara, el primer secretari del PSC mataroní, Juan Carlos Jerez, va lamentar ahir que es vulgui tirar per terra la feina feta i espera que l’amenaça no s’arribi a materialitzar. “Aquesta no és la nostra voluntat”, insisteix a dir. En qualsevol cas, no tem que després de l’1 d’octubre es quedin sense soci. “Si es trenca el pacte, governarem en solitari”, va assegurar Jerez, que rebutja un possible acord estable amb el PP i C’s, tot i la bona entesa que existeix amb les dues formacions unionistes.

Sobre la sortida que ofereix el PDeCAT de cedir les competències del procés als seus regidors del grup municipal, el primer secretari del PSC no considera, en principi, que sigui una proposta descabellada però admet que encara és aviat per valorar-la i que és necessari analitzar-la amb més detall en la reunió de seguiment del pacte que els dos partits tenen previst convocar el mes que ve.

Jerez va aprofitar també per criticar la indefensió que considera que tenen els ajuntaments amb una llei que hauria d’emparar el referèndum i que encara és “només un esborrany” sense garanties jurídiques. “El que no pot ser és que un procés com aquest hagi de dependre de voluntats en funció dels colors polítics”, manté el líder socialista, que defensa la necessitat d’establir un marc de consens per poder avalar la convocatòria electoral.

Fernàndez vol les competències

“Acceptaríem amb molt de gust la responsabilitat d’assumir les competències del procés si l’alcalde ens les vol delegar.” El cap del grup municipal de CiU a l’Ajuntament, Joaquim Fernàndez, és optimista i confia que l’1 d’octubre hi haurà urnes a tot arreu i es podrà anar a votar amb totes les garanties. “El govern trobarà la fórmula amb la llei del referèndum i, si això passa, tots els ajuntaments col·laboraran i es posaran al servei del país”, va afegir-hi Fernàndez. El que tampoc ha deixat indiferent és la voluntat que Alfons Canela va expressar de fer primàries per escollir el nou candidat del PDeCAT a la capital del Maresme. Una condició que per al president del grup no és nova, ja que sempre l’assemblea local ha decidit amb els seus vots el cap de llista. Sobre la figura de la diputada Míriam Nogueras, que Canela no descarta que pugui ser una de les aspirants, Fernàndez també considera que pot ser una “bona candidatura”, però afirma que “a Mataró també hi ha persones que poden encapçalar el partit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona