Política

Matança gihadista en un cafè de Burkina Faso

Un tiroteig causa 18 morts en un local freqüentat per clients estrangers

Almenys divuit persones –més de la meitat estrangeres– van morir diumenge al vespre en un atemptat a Burkina Faso, país membre de la coalició antigihadista del G5 Sahel. L’atac, perpetrat suposadament per extremistes islàmics, va tenir lloc al centre de la capital, Ouagadougou, en un cafè restaurant freqüentat per expatriats per veure-hi la retransmissió de partits de futbol. Les forces de l’ordre van anar al local, on els assaltants es van atrinxerar, en una operació que va durar tota la nit. A dos-cents metres del cafè hi ha un altre establiment atacat de la mateixa manera el 2016 per Al-Qaida del Magrib Islàmic.

El govern va fer públic un balanç de divuit morts i dos assaltants “neutralitzats”. Entre les víctimes, a més de set burkinesos, hi ha un francès, una canadenca, un senegalès, un nigerià, un libanès, un turc i dos kuwaitians. També hi hauria “tres víctimes encara no identificades”. Segons Ottawa, una d’aquestes és un altre canadenc. El president de Burkina Faso, Roch Marc Christian Kaboré, va condemnar ahir “l’atemptat innoble” i va coincidir amb el president francès, Emmanuel Macron, en el fet que cal ’“accelerar” la posada en marxa de la força antigihadista del G5 Sahel (Mauritània, el Txad, Mali, Níger i Burkina Faso).

Atac d’EI a Istanbul

En la mateixa línia es va expressar el president de la Unió Africana, mentre la UE oferia suport per unir-se als països del Sahel en la seva lluita contra el terrorisme. D’altra banda, un suposat membre del grup gihadista Estat Islàmic (EI) va apunyalar mortalment un agent de la policia en una comissaria d’Istanbul, abans de ser abatut a trets. Els fets van passar diumenge en una comissaria de la ciutat, on l’agressor havia estat traslladat acusat de pertànyer a EI i de planificar un atemptat suïcida. Allà es va produir l’atac, en unes circumstàncies encara no del tot aclarides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona