Política

terrorisme

cerimònies

Sant Hipòlit acomiada la dona morta en l’atemptat

Vilafranca obre el llibre de condolences pel jove apunyalat a la Diagonal

L’església de Sant Hipòlit de Voltregà es va convertir ahir a la tarda en l’escenari per donar l’últim adeu a la veïna del municipi de 75 anys que va perdre la vida durant l’atac terrorista de Barcelona. Plena de gom a gom i amb un caràcter íntim, l’església va ser el marc d’una missa oficiada pel bisbe de Vic, Romà Casanova, que va durar uns 50 minuts. La veïna de Sant Hipòlit morta estava amb la seva filla passejant per la Rambla en el moment dels atacs. La filla també va resultar ferida i va ser ingressada a l’hospital. Ahir, a l’entrada i a la sortida del temple, els veïns van mostrar el suport i el respecte a la família.

Instants abans de les 4 de la tarda, el fèretre amb la veïna assassinada durant l’atac terrorista a la Rambla de Barcelona entrava a l’església de Sant Hipòlit de Voltregà acompanyat de rams de flors. Sense el soroll que comporten les masses, però en un degoteig constant, els veïns van anar entrant al temple fins omplir-lo a vessar. La cerimònia religiosa es va tancar amb El virolai.

Pel que fa a les autoritats, van assistit al funeral l’alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà, Xavier Vilamala; l’alcalde de Masies, Sergi Vilamala; el president del Consell Comarcal, Joan Roca; el conseller de Justícia, Carles Mundó, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat.

Dilluns al vespre el consistori de Sant Hipòlit de Voltregà va aprovar una moció de condemna pels atemptats de Barcelona i Cambrils i de record a la veïna assassinada i de solidaritat amb la família. D’altra banda, l’Ajuntament de Vilafranca va obrir ahir el llibre de condolences de Pau Pérez, el jove vilafranquí que va morir a mans de l’autor material de l’atemptat terrorista a les Rambles de Barcelona. El llibre de condolences estarà disponible fins demà a les cinc de la tarda per a tots aquells ciutadans que vulguin deixar-hi un missatge de record al jove.

Durant aquests tres dies, l’Ajuntament de Vilafranca ha decretat dol institucional.

Set dels 46 ingressats, en estat crític

Set de les 47 persones que encara estan ingressades en hospitals catalans després de l’atemptat de dijous, continuen encara en estat crític. Segons el Departament de Salut, els 46 ferits –41 d’ells ferits en l’atemptat de la Rambla de Barcelona i 5 en el de Cambrils–estan ingressats en 13 centres sanitaris: l’hospital del Mar (11), l’hospital Clínic (6), l’hospital de Sant Pau (7), l’hospital Vall d’Hebron (6), l’hospital Sagrat Cor (2), l’hospital Germans Trias i Pujol (3), l’hospital de Bellvitge (2), l’hospital Sant Joan de Déu (2), l’hospital de l’Esperança (1), l’hospital Joan XXIII (2), l’hospital Santa Tecla (1), la Mútua de Terrassa (2) i Asepeyo Sant Cugat (l’agent dels Mossos ferida a Cambrils).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona