Política

resposta al terrorisme

seguretat

Barcelona i Catalunya reforcen la seguretat

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el Govern espanyol han acordat incrementar l’ús d’obstacles mòbils en llocs amb gran concentració de persones

Durant un temps, les patrulles no serna de dos agents, sinó de tres, i mixtes, de Mossos i Guàrdia Urbana

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el servei de les línies metropolitanes per a la manifestació de dissabte

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el Govern espanyol han acordat incrementar l’ús d’obstacles mòbils en llocs amb gran concentració de persones de la ciutat i estudiar mesures permanents en alguns -com fer per a vianants carrers i col·locar obstacles fixos-, per evitar nous atemptats com l’atropellament massiu del dijous. Hi haurà més policia: augmenten les dotacions d’agents d’entre el 10 % i un 20 %, segons en quins àmbits. Durant un temps, les patrulles no serna de dos agents, sinó de tres, i mixtes, de Mossos i Guàrdia Urbana.

Ho han anunciat en roda de premsa després d’una reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcaldessa, Ada Colau, i a la qual han assistit el delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, i el conseller d’Interior de la Generalitat, Joaquim Forn.

També es treballarà per millorar la qualitat i la definició de les càmeres de videovigilància, crear un grup específic per analitzar riscos, impulsar una nova sala conjunta de prevenció i gestió d’emergències -en l’antic Palau d’Esports- i reforçar la formació en detecció de radicalismes i gestió d’emergències. També s’ha anunciat que es farà un monument en record de les víctimes dels atemptats.

Ada Colau ha dit aquest dimecres que la capital catalana treballen en un “gran acte” per reconèixer els serveis policials i d’emergència per la seva actuació en l’atemptat de les Rambles. Ha dit també que s’ha proposat la distinció amb la Medalla d’Honor al mèrit cívic de la ciutat als cossos de seguretat. Colau ha agraït la feina de les forces de seguretat, d’emergència i socials, tant en les hores posteriors a l’atemptat com ara, quan segueixen atenent a moltes persones per conseqüències derivades de l’atac.

Dissabte

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el servei de les línies metropolitanes per a la manifestació, convocada per a aquest dissabte a les 18 hores a Barcelona contra el terrorisme i sota el lema «No tinc por». A la línia Barcelona-Vallès hi haurà un servei especial per facilitar l’arribada a la capital catalana, així, a partir de les 13 hores i fins a la finalització de la mobilització, hi haurà “la màxima oferta possible”, segons ha informat FGC aquest dimecres en un comunicat. En la línia Llobregat-Anoia, els trens circularan en horari de dia laborable i es doblarà la capacitat de la majoria dels combois, passant de tres a sis cotxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA