Política

congrés dels diputats

El PNB força la compareixença de Rajoy al Congrés per donar explicacions sobre el finançament il·legal del PP

Els bascos donaran suport a la petició de PSOE i Podem a la diputació permanent

En canvi Ciutadans hi votarà en contra

El president del govern espanyol i president del PP, Mariano Rajoy, haurà de comparèixer a un ple extraordinari al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre el cas ’Gürtel’ i el finançament il·legal del seu partit.

La decisió s’aprovarà dijous durant la diputació permanent, on es sotmetrà a votació la proposta del PSOE i Podem. Les dues formacions exigeixen la compareixença urgent del president espanyol perquè consideren que “es nega a assumir responsabilitats polítiques pels casos de corrupció al seu partit”.

El PNB ha anunciat aquest dimecres que hi donarà suport. En canvi, Cs hi votarà en contra perquè opina que el lloc on Rajoy ha de donar explicacions és la comissió d’investigació sobre el presumpte finançament il·legal del PP, creada a petició de la formació taronja. El ple s’haurà de convocar en els propers dies.

Rajoy ja va convertir-se el passat mes de juliol en el primer president en actiu que ha de comparèixer davant un tribunal (ho va fer a l’Audiència Nacional) en qualitat de testimoni per, precisament, donar detalls sobre el ’Cas Gürtel’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia