Política

procés sobiranista

El primer local de la campanya pel referèndum obre a Badalona

L’espai oferirà informació de la ‘Crida per la democràcia’, impulsada per Òmnium Cultural

Voluntaris d’Òmnium i de l’ANC també hi vendran les samarretes de l’11 de setembre

Badalona té el primer local del país de la Crida per la Democràcia, la campanya impulsada per Òmnium Cultural per defensar el referèndum de l’1-O. L’espai està situat al carrer de Mar, al rovell de l’ou de la ciutat, i oferirà informació sobre la campanya i també s’hi podran trobar samarretes de la manifestació de l’11 de setembre. Voluntaris d’Òmnium i de l’ANC seran els encarregats de regentar l’espai que obrirà de dilluns a dissabte de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre.

Eduardo Alessandria, vicepresident d’Òmnium Cultural al Barcelonès Nord, explica que la intenció és donar visibilitat a la campanya Crida per la democràcia i convertir l’espai en un punt de trobada fins al dia del referèndum. “Defensem el dret a decidir el nostre futur i volem denunciar l’assetjament a què ens sotmet l’Estat espanyol.” Abans de l’obertura del local, Òmnium ja havia organitzat a Badalona activitats relacionades amb la campanya, com ara la projecció del documental Las cloacas de Interior, la pintada d’un grafit de l’artista Enric Font i la col·locació de diverses pancartes amb la paraula democràcia en diferents punts de la ciutat. Alessandria reconeix que a Badalona hi ha molta feina a fer a favor del referèndum. “En aquest territori no ho tenim fàcil i ho sabem, per això volem convidar tothom a informar-se”, manté el vicepresident d’Òmnium Cultural al Barcelonès Nord, que agraeix la feina de tots els socis i voluntaris d’aquesta entitat i també de l’ANC que s’encarregaran de mantenir el local obert.

LA FRASE

En aquest territori no ho tenim fàcil i ho sabem, per això volem convidar tothom a informar-se
Eduardo Alessandria
Vicepresident d’òmnium cultural al Barcelonès nord

Donar veu als partidaris del sí i també als del no

En les pròximes setmanes i fins a l’1 d’octubre, Òmnium Cultural té la intenció d’organitzar tota una sèrie d’activitats pel territori destinades a defensar el referèndum i denunciar les mancances democràtiques de l’Estat espanyol. “Volem que la gent pugui votar”, assegura Eduardo Alessandria, que avança que una de les activitats que pensen fer és un debat amb partidaris de la independència i dels que defensen l’opció contrària perquè tothom pugui exposar les seves idees. La idea és obrir el ventall d’actes més enllà del centre de Badalona, on està situat el local, i portar-los a municipis de l’entorn, com ara Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Montgat i Tiana.

La Crida per la democràcia també es fa a través de les xarxes socials i els telèfons mòbils. Òmnium ha creat un grup de Whatsapp on tothom que ho vulgui es pot informar dels arguments de la campanya a favor del referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia