Política

setge a l'1-O

La Fiscalia presenta la querella contra els membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya

El fiscal acusa els cinc membres de l’autoritat electoral catalana d’usurpació de funcions públics, desobediència i malversació

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha presentat aquest dijous una querella davant el Jutjat d’Instrucció de la capital catalana contra els cinc membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya, Marc Marsal, Jordi Matas, Marta Alsina, Tània Vergei Josep Pagès, pels possibles delictes d’usurpació de funcions públics, desobediència i malversació de fons públics.

El fiscal justifica l’acusació d’usurpació en què, segons ell, els membres de la Sindicatura han realitzat actes d’“ordenació, regulació i impuls” d un procés electoral emparat en “una llei prèviament suspès pel Tribunal Constitucional (TC)”, en al·lusió a la llei del referèndum, i en un nomenament “igualment suspès constitucionalment”. És per això que considera que “manquen de tota facultat o habilitació per al desenvolupament de les funcions que s’atribueixen”.

Pel que fa al delicte de desobediència, l’escrit assenyala que els querellats no han atès les providències de suspensió que el Tribunal Constitucional (TC) va emetre el 7 de setembre i han continuat adoptant acords amb posterioritat.

Finalment, considera que tots aquests fets suposen un delicte de malversació de fons públics perquè s’ha posat en marxa “un procediment que necessàriament implica una despesa pública” i que està “orientat a dur a terme actuacions delictives”, ja que són “radicalment oposades a les resolucions del Tribunal Constitucional”.

El fiscal demana entre altres diligències que se citi a declarar els querellats en qualitat d’investigats. també insta a requerir als responsables de publicacions del DOGC i el BOPC “que s’abstinguin de donar publicitat als acords i resolucions dictats o que pugui dictar la Sindicatura Electoral de Catalunya. També que se’ls adverteixi que, en cas de no fer-ho, podrien incórrer, almenys, “en un delicte de desobediència”.

Albiol adverteix que si Puigdemont continua incitant la gent a sortir al carrer “s’hauran de prendre mesures”

Considera que la logística del referèndum “ha quedat molt tocada” i diu que el govern del PP està preparat davant l’escenari una possible DUI

barcelona
 

El ministeri d’Hisenda ja bloqueja tots els comptes de la Generalitat

Barcelona
 

Una vintena de diputats i lords a Westminster reclamen a Rajoy que permeti l’1-O “sense més obstacles”

londres
 

Unes 40 persones es concentren per donar suport a les actuacions de la Guàrdia Civil

Barcelona
 

Zoido diu que no es planteja substituir els Mossos

barcelona
 

Tardà demana des del faristol del Congreso la llibertat per a tots els detinguts

madrid
 

Deu detinguts demanen empara judicial per suspendre l’arrest i sis ja han estat denegades

Barcelona
 

Partits d’esquerra de la Catalunya Nord a favor del referèndum

perpinyà
 

Els estibadors de Barcelona decideixen no operar un buc que allotja policia 

Barcelona