Política

setge a l'1-O

Som Gramenet denuncia que l’Ajuntament no els deixa fer un acte pro 1-O

La plataforma explica que l’Ajuntament de Gramenet (Barcelonès) ha al·legat que “no és competent per autoritzar aquest acte”

Som Gramenet ho considera “un atac a la llibertat d’expressió” i “una negació encoberta del dret a reunió”

Som Gramenet ha denunciat que l’Ajuntament no els ha autoritzat un acte per aquest dissabte a favor del referèndum. En un comunicat, la plataforma explica que l’Ajuntament de Gramenet (Barcelonès) ha al·legat que “no és competent per autoritzar aquest acte” tal com va fer fa uns dies, segons recorda, amb un acte d’Òmnium Cultural. Per la plataforma, aquesta adopció presa pel consistori respon a la voluntat del PSC i de l’alcaldessa, Núria Parlón, d’“impedir” que els colomencs puguin decidir el seu futur a través de les urnes i consideren la decisió com un “atac a la llibertat d’expressió” i “negació encoberta del dret a reunió”.

Segons Som Gramenet, els actes que tenen lloc a la ciutat es tramiten a través de Via Pública de l’Ajuntament però assegura que l’equip de govern ha modificat aquest criteri. La plataforma diu que, segons la directora d’Espai Públic i Via Pública, Zaida Muxí, “per tal de fer actes pel dret a decidir i a favor de la República els organitzadors han d’adreçar-se a altres autoritats, emparant-se en els dictàmens del Tribunal Constitucional”. Per Som Gramenet, aquesta decisió de l’Ajuntament respon a la voluntat del PSC i de Núria Parlón d’“impedir” que els colomencs puguin decidir el seu futur a través de les urnes, “evitant així també que la Fiscalia els relacioni amb el referèndum”. Des de la plataforma consideren la decisió “com un atac del govern municipal a la llibertat d’expressió i com una negació i retallada encoberta del dret a reunió, manifestació i debat a la ciutat”. Així mateix, recorden que a les darreres setmanes, diverses formacions polítiques han realitzat activitats a la via pública i en equipaments municipals de la ciutat on han parlat del referèndum sense “cap mena de problema” com, segons han apuntat, l’acte de Catalunya en Comú o el del mateix PSC amb la presència de Pedro Sánchez. “Significa això que a Santa Coloma només es pot parlar de referèndum si és per criticar-lo, però no per donar-hi suport?”, es pregunten. En aquest sentit, Som Gramenet ha exigit a l’Ajuntament que “respecti els drets fonamentals a la ciutat, com els d’expressió, reunió i manifestació” i que puguin mantenir la xerrada d’aquest dissabte. Per això, animen “encara més” els veïns a mobilitzar-se “en defensa de la democràcia i del dret a decidir” i a participar en els diferents actes que s’organitzin a la ciutat i arreu, “ja siguin pel ’sí’ o pel ’no’ a l’1 d’octubre”.L’acte de Som Gramenet estava previst per aquest dissabte a les dotze del migdia a la Rambla Sant Sebastià i comptava amb la participació de l’alcalde de la població andalusa de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo. També hi havia d’intervenir Frederic Prieto, exalcalde de Cornellà de Llobregat pel PSUC i actualment membre de Cornellà en comú – Crida per Cornellà, i Anna Pérez, regidora i portaveu de Som Gramenet a l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona