Política

Suport al procés sobiranista

Els alcaldes s’apleguen a plaça Sant Jaume i fan una crida a la democràcia

El president de la Generalitat li torna a Rajoy: “Que no subestimin el poder del poble de Catalunya”

Ada Colau diu que l’Estat trobarà “un sol poble” per lluitar en defensa de la democràcia

Els alcaldes i alcaldesses investigats per la Fiscalia pel seu suport a l’1 d’octubre han col·lapsat avui la plaça Sant Jaume, en un acte de demostració de força davant l’envestida del govern espanyol. Una representació molt significativa dels 712 batlles i batllesses perseguits per l’aparell judicial s’ha reunit amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras. Abans, però s’havien reunit amb l’alcaldessa de la ciutat amfitriona de la trobada, Ada Colau. L’alcaldessa de Barcelona ha afirmat que ara “ja no es tracta d’independència sí o independència no, ara es tracta de democràcia” i ha advertit al govern que presideix Mariano Rajoy que al davant “no es trobaran alcaldes i alcaldesses, es trobaran un sol poble que lluitarà en defensa de la democràcia”.

El president de la Generalitat ha agraït als alcaldes i alcaldesses que no els hagin “tremolat les cames” quan han rebut les citacions judicials per anar a declarar, i en referència a l’afirmació d’ahir del president del govern espanyol que va advertir els catalans que “no subestimin el poder de la democràcia”, Puigdemont ha afirmat davant dels alcaldes: “que no subestimin el poder del poble de Catalunya”.

Per la seva banda, el vicepresident, Oriol Junqueras, ha manifestat que els càrrecs públics del Govern de la Generalitat i de la majoria de consistoris catalans s’han “conjurat, que vol dir prestar jurament plegats, que estem al servei d’aquest poble i de la democràcia a Catalunya”.

Alcaldes i alcaldesses, la majoria amb la mà aixecada mostrant la vara municipal, han clamat conjuntament “votarem, votarem”; crit amb el qual ja havien rebut prèviament l’alcaldessa de Barcelona.

Els presidents i presidentes de les corporacions locals han assegurat que mantindran “tranquil·litat, fermesa i convicció” i han apel·lat a la democràcia de cara a l’1-O. Neus Lloveras, presidenta de l’AMI, ha denunciat la persecució que pateix el món local i ha reiterat el ple suport dels municipis catalans a la Generalitat de Catalunya.

Diversos representants públics han pres la paraula aquesta jornada. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, en línia semblant al que ha dit Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, ha afirmat que “tots aquests fets que anirem veient els propers dies empetiteixen l’Estat davant del món, perquè el que fem és fomentar la democràcia”, ha assegurat. També ha pres la paraula la batllessa de Badalona, Dolors Sabater, que ha assegurat que la “reivindicació popular, pacífica, persistent, legítima i massiva fa trontollar el règim del 78”. “”El món local es posiciona al costat de la legitimitat i la democràcia. [...] Tant si com no l’1-O hem de poder votar; tranquil·litat, fermesa i convicció”, ha reblat Sabater, segons informa ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona