Política

setge a l'1-O

Citats a declarar els alcaldes de Tàrrega, Tremp i Sort

Degoteig de citacions als alcaldes de Lleida que donen suport al referèndum en què s’hi sumen els alcaldes de Rialp i el Palau d’Anglesola

Els primers a declarar seran el de Mollerussa, Marc Solsona, que ho farà demà dimarts a la Fiscalia superior a Barcelona

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló (PDeCAT), ja ha rebut la citació per anar a declarar a la fiscalia en relació a la seva col·laboració amb el referèndum de l’1-O. En les darreres hores també han rebut la citació altres alcaldes de capitals de comarca com el de Tremp, Joan Ubach, i el de Sort, Raimon Monterde. Perelló està cridada a declarar el proper divendres 22 de setembre a les dotze del migdia als jutjats de Cervera. Altres alcaldes de la demarcació de Lleida que se sumen al llistat dels que han rebut la citació pel seu suport al referèndum són els de Rialp (Pallars Sobirà), Gerard Sabarich, que també és vicepresident de la Diputació de Lleida i la del Palau d’Anglesola (Pla d’Urgell), Montserrat Messeguer, que també és la directora dels serveis territorials d’Interior. Tant Sabarich com Messeguer són del PDeCAT i en el cas del primer està citat dijous a les onze als jutjats de Cervera i la segona el dimecres a les deu als jutjats de Cervera.

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha rebut aquest dilluns la citació per anar a declarar als jutjats de Cervera per la seva col·laboració amb l’1-O. En el cas de l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, se la cridat a declarar el proper dijous a les deu del matí als jutjats de Balaguer, i el de Sort, Raimon Monterde, el mateix dijous a les dotze, també als jutjats de Balaguer.

Fent recompte, els primers a declarar seran el de Mollerussa, Marc Solsona, que ho farà demà dimarts a la Fiscalia superior a Barcelona, per la seva condició de diputat al Parlament, i el de Pont de Suert, José Antonio Troguet, que ho farà també dimarts a les onze als jutjats de la Seu d’Urgell.

Dimecres a les onze hi ha prevista la declaració judicial de l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, que comptarà amb el suport de veïns que han convocat una concentració a la plaça Paeria per acompanyar-lo. Prèviament i als mateixos jutjats de la capital de la Segarra declararà l’alcaldessa d’El Palau d’Anglesola, Montserrat Messeguer.

Dijous a les onze serà el torn de l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, a la fiscalia de Lleida i a la mateixa hora ho farà el de Rialp, Gerard Sabarich als jutjats de Balaguer.

Tots els alcaldes de Ponent i Alt Pirineu i Aran que de moment han estat cridats a declarar són del PDeCAT menys el de Sort que és de la formació Fem Municipi. Els batlles han assegurat tots que es presentaran a la seva cita amb la justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona