Política

setge a l'1-O

Santi Vila: “L’anunci de plagues bíbliques no ajuda gaire a resoldre la situació”

Contra el que opina el ministre De Guindos, el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, diu que els indicadors de l’economia catalana “són molt positius”

Vila demana moderació al govern de Madrid i pregunta de què serveix inhabilitar càrrecs

El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha defensat aquest dilluns durant una trobada informativa a Madrid la fortalesa de l’economia catalana malgrat el procés independentista i els anuncis de “plagues bíbliques” que cauran sobre els catalans. “L’anunci de plagues bíbliques que cauran sobre els catalans no ajuda gaire a resoldre la situació”, ha sostingut Vila després que el ministre d’Economia, Luis de Guindos, hagi vaticinat que el PIB d’una Catalunya independent es reduiria entre el 25% i el 30% i la seva taxa d’atur es duplicaria.

Després de participar en el Fòrum Next IBS, el conseller ha defensat que “l’única dada objectiva” és que el comportament de l’economia durant l’any passat i el primer semestre del 2017 ha estat “millor que mai”. “En aquests moments l’economia no es ressent en res del conflicte polític que estem vivint, tots els indicadors són molt positius”, ha insistit.

Segons ha garantit, aquestes dades positives afecten tant el nivell d’exportacions i inversions estrangeres a Catalunya com el nombre d’empreses situades a la comunitat autònoma, que fins i tot ha assegurat que presenta un balanç positiu respecte al de Madrid.

El conseller d’Empresa i Innovació, Santi Vila, ha demanat avui “moderació” per resoldre el conflicte català i que en els pròxims 15 dies no s’adoptin “decisions molt perjudicials”, com seria, ha dit, la inhabilitació de diputats i alcaldes. “Què en traurem de la inhabilitació de 72 diputats sobre 135 o la inhabilitació de 750 alcaldes? Millorarem o empitjorarem la situació?”, s’ha preguntat el conseller en una conferència-col·loqui organitzada pel fòrum Next International Business School i Societat Civil pel Debat.

Vila ha considerat que aquesta és la “pregunta política” que cal formular i s’ha mostrat convençut que aquestes actuacions si es duen a terme perjudicaran molt la situació “i dificultaran encara més la possibilitat de reprendre el diàleg, la negociació i l’acord”.

El conseller també s’ha referit a les últimes intervencions de la Guàrdia Civil que, segons el seu parer, “estan perseguint bestieses i alimentant el tòpic de l’Espanya gris”. Vila ha dit que quan la Guàrdia Civil evita, el 2017, la circulació d’una revista, la d’Òmnium,“el que està fent és estimular que els ciutadans compromesos amb el procés la facin circular encara més”. Per això, ha emmarcat les intervencions de la Guàrdia Civil com a actes “violents i absolutament innecessaris”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona