Política

Els casos de censura i amenaces a mitjans es multipliquen amb l’ofensiva contra l’1-O

El Mapa de la Censura als Països Catalans 2017 ja recull els requeriments a mitjans de comunicació per no publicar l’anunci del referèndum i els escorcolls a impremtes

És

Els casos de “censura, agressions a periodistes o mitjans i d’amenaces a les llibertats d’expressió i informació” s’han multiplicat arran de l’ofensiva de l’Estat contra el referèndum d’autodeterminació convocat pel govern per al proper 1 d’octubre.

Així es constata al Mapa de la Censura als Països Catalans 2017 , una iniciativa col·laborativa de l’observatori crític dels mitjans de comunicació Mèdia.cat per documentar i visualitzar sobre el mapa els atacs a la llibertat de premsa i també les restriccions a expressions artístiques o acadèmiques.

En la seva tercera edició, el Mapa de la Censura ja recull actuacions dubtoses com els requeriments del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que la Guàrdia Civil ha presentat entre divendres i aquest dilluns a diversos mitjans de comunicació –entre els quals aquest diari– instant a no publicar l’anunci de l’1-O o els escorcolls a diverses impremtes per buscar i requisar material del referèndum. També l’agressió per part d’un policia local a un periodista que cobria un acte del referèndum dissabte a Sitges.

Aquests incidents estan assenyalats al mapa amb icones en forma d’estel. La resta de casos que no tenen relació amb l’1-O es poden veure sobre el mapa activant les respectives categories a la configuració de les llegendes, cadascuna amb un color diferenciat.

El Mapa de la Censura és una iniciativa col·laborativa. L’observatori Mèdia.cat convida a enviar denúncies o suggeriments al correu electrònic [email protected] o al seu nostre compte de Twitter .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona