Política

Puigdemont aplaudeix que Podem es desmarqui del “pensament únic” de PP, PSOE i C’s

El president de la Generalitat dona la benvinguda a la proposta de partit de Pablo Iglesias de formar una assemblea d’electes que reclami un referèndum acordat

Insisteix que l’1-O hi haurà urnes i fa una crida a omplir-les de vots

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha donat la benvinguda a la proposta de Podem de celebrar una assemblea d’electes que reclami una referèndum acordat.

Ho ha dit durant l’acte de la campanya del Sí que el PDeCAT ha celebrat aquest vespre a Girona, on ha criticat que el govern espanyol estigui “vulnerant drets i llibertats fonamentals” sense tenir el “coratge” de comparèixer al Congrés per explicar el per què estan “decretant un estat d’excepció” i intervenint l’autogovern de Catalunya. És més, ha acusat l’executiu de Mariano Rajoy de “saltar-se les pròpies lleis”.

Ha alertat que “a les primeres de canvi el govern espanyol suprimeix drets bàsics, com la llibertat de reunió, expressió i impremta”. Segons ell, aquesta conducta està “generant alarma arreu d’Europa”, on algunes “veus autoritzades” ja estan dient a Rajoy “per aquí no”.

Puigdemont ha retret als socialistes que s’hagin sumat a aquesta ofensiva: “Rajoy no està sol. S’hi ha afegit entusiàsticament el PSOE”, a més de Cs, “que ja forma part coalició”.

En aquest sentit, ha lamentat que “hi hagi partits” que diuen als seus simpatitzants “que no vagin a votar com si fossin súbdits d’una ideologia”, en al·lusió al PSC. “Si no tracten votants com ciutadans lliures, com han de tractar aquest país?”, s’ha preguntat.

Per contra, ha agraït a Podem que s’hagi desmarcat d’aquest “pensament únic” de l’Estat i ha celebrat la proposta del partit de Pablo Iglesias de formar una mesa de diàleg per tractar d’aconseguir un referèndum pactat amb l’Estat. Ha aplaudit que des de Podem es reafirmi que no es pot “callar més temps” i que digui al govern espanyol que “faci el favor de negociar un referèndum acordat”.

En qualsevol cas, ha reiterat aquest dilluns que l’1 d’octubre “hi haurà urnes” i ha augurat que “milers de ciutadans les aniran a omplir”. Per aquest motiu, ha fet una crida a no deixar-se intimidar per les amenaces de l’Estat.

Puigdemont ha assegurat que als poders espanyols no els fan por els partits independentistes sinó la unitat del poble català. “No els fem por nosaltres, els feu por vosaltres”, ha dit.

“La confiança i la determinació venç sempre la por. Aquest és un país pacífic que quan es posa en marxa és imparable”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez només es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona