Política

setge a l'1-O

El Govern anuncia l’admissió a tràmit del recurs contra l’ordre d’Hisenda

Ara s’obre un termini de 10 dies perquè les parts es pronunciïn

El Tribunal Suprem afirma que la intervenció dels comptes de la Generalitat no ha entrat en suspens

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha anunciat aquest dimarts que el Tribunal Suprem ha admès a tràmit el recurs que va presentar aquest dilluns la Generalitat de Catalunya contra l’ordre del ministeri d’Hisenda que suposaria la intervenció de les finances del Govern. Així, el Govern dona l’ordre per suspesa perquè “la jurisprudència en aquest sentit és clara”, tal com ha explicat el vicepresident en roda de premsa posterior al consell executiu. L’executiu català havia sol·licitat mesures cautelars contra aquesta decisió del govern espanyol pel greuge que podria representar per als ciutadans de Catalunya aquesta ordre acordada en el consell de ministres del divendres passat. Fonts del suprem han remarcat que la Generalitat no va demanar mesures cautelaríssimes, que són les úniques que haguessin obligat l’alt tribunal a resoldre la qüestió en un termini de 48 hores. A partir de l’admissió a tràmit, hi ha un termini de 10 dies perquè les parts es pronunciïn.

Fonts del Tribunal Suprem insisteixen que la intervenció dels comptes de la Generalitat per part del Ministeri d’Hisenda no ha entrat en suspens malgrat que el Tribunal ha admès a tràmit aquest dimarts el recurs que ha presentat la Generalitat. Segons aquestes fonts, el fet que l’escrit del Govern hagi estat admès a tràmit no implica la suspensió cautelar. Destaquen que el Tribunal ha d’obrir ara un període de deu dies –en què les mesures de Montoro seguiran en vigor- perquè les parts presentin al·legacions abans de pronunciar-se sobre aquesta qüestió. Les mateixes fonts insisteixen que el recurs de la Generalitat només incorporava una petició perquè s’adoptin mesures cautelars, i no ‘cautelaríssimes’, que serien les úniques que forçarien els magistrats a adoptar una decisió en 48 hores. La versió del Suprem contradiu la del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, que dona l’ordre per suspesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona