Política

L’Ajuntament de Berga eixuga el deute històric de 2,8 milions a proveïdors

La CUP compleix un altre dels seus objectius de la legislatura

El regidor Francesc Ribera celebra la fita però subratlla que “no es pot baixar la guàrdia”

Bones notícies per a l’Ajuntament de Berga i, en especial, per al regidor de Planificació Pressupostària, Francesc Ribera. El consistori ha liquidat el deute històric a proveïdors. Fa cosa de dos anys la xifra que l’Ajuntament devia s’enfilava fins als 2,8 milions, però un canvi en la metodologia impulsat per Ribera ha eixugat el deute en uns 26 mesos.

El regidor ha celebrat la notícia, que suposa complir amb l’últim dels tres objectius en matèria pressupostària que es va proposar l’equip de govern de la CUP. El primer era aturar el dèficit estructural del consistori; el segon, passar a pagar rebuts en 30 dies, i el tercer, eixugar el deute a proveïdors. A banda, la paciència dels proveïdors ha estat clau: “Alguns ens podrien haver denunciat pel que devíem però no ho han fet perquè han tornat a cobrar després de molts anys.”

Tornar els préstecs

La notícia és “boníssima”, segons Ribera, però el govern “no ha de baixar la guàrdia”. El pagament dels préstecs que es deuen s’allargarà, com a mínim, fins al 2022. La majoria, diu, són préstecs que s’arrosseguen de mandats anteriors. De fet, la CUP només n’ha demanat dos: el que ha permès renovar l’enllumenat de la ciutat i el que ha formalitzat el Conservatori.

Tots dos crèdits fan que difícil que el consistori pugui repetir les xifres d’estalvi dels dos últims exercicis. “Que tinguem clar com els pagarem no vol dir que no sumin diners al deute”, recorda Ribera. A més, diu, el govern ha d’invertir en la ciutat: “No la podem deixar abandonada, i això té un preu.”

LA FRASE

Hi ha qui ens podia denunciar i no ho ha fet perquè tornava a cobrar després de molts anys
Francesc Ribera
regidor de planificació pressupostària de berga

LA XIFRA

26
mesos
és el que ha tardat el govern de la CUP a eixugar el deute a proveïdors de 2,8 milions que hi havia el 2015.

Un mètode que garanteix un control absolut

La nova metodologia del regidor Ribera ha estat un èxit. Basada en un programa que controla minuciosament les despeses de totes les àrees de l’Ajuntament, “avisa de seguida, sempre que falla alguna cosa”. Per això, el regidor considera que seguir el mateix model de cara a pròxims mandats seria una bona notícia. De moment, les xifres l’avalen: en dos anys, la CUP ha reduït el deute de gairebé 18 milions fins als 14,3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia