Política

12 detinguts i 9 registres en la macrooperació de la Guardia Civil contra la Generalitat

L’operatiu està actiu a les conselleries d’Economia, Governació i Benestar i Família

L’operació policial és ordenada pel jutjat d’instrucció 13 de Barcelona

La Guàrdia Civil manté detinguts aquest dimecres 12 responsables de la Generalitat en 9 operacions simultànies. Els retinguts fins ara -són Josep M. Jové Llado (Secretaria General Hisendada), - Josue Sallent Rivas (CTTI), - Xavier Puig Farré (Oficina Assumptes socials) - Josep M. Salvadó Tenesa (Conselleria Economia i Hisenda),- Oau Furriol Fornells, Mercè Martinez Martos, David Franco Martos (CTTI), - David Palancad Serrano (Afers estrangers), Joan Manuel Gomez (Conselleria Economia i Hisenda) en el marc de la macrooperació del cos armat contra diversos Departaments i organismes de la Generalitat. A primera hora, els agents s’han presentat al Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat, a la Rambla Catalunya; al d’Afers Socials i al de Governació, a més de les dependències de Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) i d’Atenció Ciutadana. Just després de l’entrada al Departament d’Economia, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha assegurat a Twitter que l’entrada al Departament és “una demostració més que hi ha un veritable estat policial”.“Ara mateix Guàrdia Civil està entrant al departament d’Economia i de la vicepresidència. Actitud no violenta de defensa de les institucions.” És el text de la piulada que a fet Jordi Sànchez, president de l’ANC, poc després de les 8 del matí. Segons informen diverses fonts, la Guàrdia Civil està actuant contra un dels pilars centrals de la Generalitat: el Departament d’Economia i Finances. A aquesta hora hi ha agents de la Guàrdia Civil dins d’aquest departament, seu del vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, amb l’edifici de la rambla Catalunya. Una de les informacions que s’està difonent és que la Guàrdia Civil ha precintat el despatx del secretari de la conselleria d’Economia, Pere Aragonès. També han entrat a les conselleries de Governació i Benestar i Família.

També hi ha escorcolls a l’Institut Català de Finances, on els agents estan dient als treballadors que no hi poden entrar. La Guàrdia Civil és en diverses dependències del Govern, com per exemple l’Administració Oberta de Catalunya, que gestiona la finestreta electrònica de la Generalitat.

Per aquest motiu també estan entrant en diferents empreses vinculades al sector, com Indra, al carrer Tànger de Barcelona i també a l’empresa T-Sistems, que és la que va fer el sistema informàtic del 9-N.

L’operacio policial és ordenada pel jutjat d’instruccio 13 de Barcelona, que fa mesos manté sota secret la investigació del preparatius del referèndum



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona