Política

universitats

procés sobiranista

La UdG rebutja la repressió i dona suport als alcaldes

Anima la comunitat universitària a mobilitzar-se per la democràcia i convoca marxes des dels diferents campus per a divendres

El rector participa en l’acte de suport a Madrenas i Piferrer

La Universitat de Girona va mostrar ahir al matí, a través d’un comunicat, el seu “rebuig rotund” a les “accions repressives” del govern espanyol contra el referèndum de Catalunya i va encoratjar la comunitat universitària a mobilitzar-se i manifestar “lliurement el seu desig de democràcia”. A la tarda, en un segon comunicat, va convocar una mobilització per a divendres “per la democràcia”. La iniciativa, que té el suport del consell d’estudiants i dels deganats i direccions dels centres docents, consistirà en concentracions a dos quarts de dotze del migdia als diferents campus de la UdG –Montilivi, Centre i Barri Vell– per fer marxes cap al rectorat, on es llegirà un manifest a les dotze, i després s’anirà fins a la delegació del govern de la Generalitat a Girona.

A més, el rector de la UdG, Sergi Bonet, va participar en l’acte de suport als primers alcaldes gironins convocats a declarar per la fiscalia. En un parlament improvisat enmig dels manifestos, molt aplaudit, Bonet va destacar que a la universitat, “a més de formar professionals, es formen persones lliures”, va recordar que la UdG ja es va adherir al Pacte Nacional pel Referèndum el juny passat, i va advocar per construir “un estat nou, una república laica, dirigida per persones honestes que necessàriament s’han de comprometre amb la llibertat, a ser crítics i amb l’economia social”.

Pel que fa al comunicat del matí, la UdG remarcava el seu rebuig i condemna contra les “accions repressives” que el govern de l’Estat espanyol està duent a terme els darrers dies contra el referèndum de Catalunya, que “han generat una situació insostenible que només pot superar-se per la via democràtica”. La universitat gironina, a més, recordava que “s’inspira en els principis bàsics de llibertat i cultura de la pau” i, en aquest sentit, assenyalava que “condemna qualsevol forma d’agressió física o moral a les persones,a les cultures o als drets humans”.

El rector de la UdG, a més, es va adherir ahir a un manifest conjunt de tots els rectors de les universitats públiques catalanes en què es condemnen “els episodis coercitius de la llibertat d’expressió” i es reivindica “el diàleg com l’única via possible per l’enteniment en democràcia”.

LES FRASES

La UdG s’adhereix als manifestos de suport als alcaldes que estan sent investigats solament per defensar la democràcia
La UdG insta la comunitat universitària que es mobilitzi i manifesti lliurement el seu desig de democràcia
Comunicat de la UdG
Rebuig rotund a les accions repressives que han generat una situació insostenible que només es pot superar per la via democràtica
Som molts els que volem un estat nou, una república laica dirigida per persones honestes
Sergi Bonet
rector de la udg


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lara Torres, de Sumem Lloret, demana que es respectin les decisions del partit

LLORET DE MAR
pròxim orient

Israel ignora l’amenaça de Hezbol·là i intensifica els atacs contra el Líban

barcelona
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar