Política

Bel: “No es pot aturar un moviment del segle XXI amb eines del XIX”

Germà Bel, de JxSí, i Ernest Benach, expresident del Parlament de Catalunya, s’adrecen als concentrats davant del TSJC

Benach exclama: “No s’adonen que és la societat civil la que ho està movent tot?”, mentre que Bel anima tothom a buscar el seu col·legi electoral i imprimir-se les paperetes

“Votarem, votarem, votarem...!” La cridòria és unànime a l’Arc de Triomf, davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Al llarg de les hores es van produint diferents parlaments, rebuts amb aplaudiments i crits d’entusiasme. Les últimes intervencions, les de l’expresident del Parlament Ernest Benach (ERC) i Germà Bel, de JxSí. “Ahir, Els Segadors al Liceu, i les colles castelleres que suspenen assajos, i la reacció del Barça... No s’adonen que és la societat la que ho està movent tot?”, s’ha preguntat Benach. I ha seguit: “No saben fer aquesta lectura. Quan un poble vol alguna cosa, l’aconsegueix. Visca Catalunya lliure!”

“Llibertat, llibertat, llibertat...”, ha cridat Germà Bel, corejat per tots els concentrats. Bel ha anunciat que ja és possible conèixer el col·legi electoral on toca anar votar, en referència a l’enllaç que ha facilitat el president Puigdemont a través d’una piulada. També ha animat a descarregar la papereta, del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, que es pot consultar en línia. Sobre l’actuació de l’Estat espanyol, basada en la repressió del referèndum per la via policial i judicial, ha dit: “No es pot aturar un moviment del segle XXI amb eines del segle XIX!”

Bel ha insistit que tots els esforços estan orientats a complir un manament democràtic, dipositat pels catalans en els partits sobiranistes: “Entre els que volem complir el mandat hi ha diferents opinions en temes molt diversos, però ens aglutina un desig, ser ciutadans lliures d’un país lliure.” Bel ha transmès als concentrats el convenciment que la resistència ja és un triomf. “Però no només resistirem per guanyar, farem altres coses. Resistirem i votarem, i votant guanyarem més del que ja hem guanyat, que és molt.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia