Política

Procés sobiranista

Omella demana “seny” a una setmana de l’1-O: “Hem d’evitar la confrontació, la violència i el menyspreu dels altres”

En l’homilia de la Mercè, l’arquebisbe de Barcelona també reclama ajuda divina per superar els “moments complexos”

L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha receptat “seny” a ciutadania i dirigents polítics a una setmana de l’1-O. “Hem de treballar tots per posar tendresa i misericòrdia al nostre voltant. Hem d’evitar la confrontació, la violència i el menyspreu dels altres”, ha reclamat Omella en l’homilia de la Mercè, amb una primera fila formada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, l’inspector general de l’exèrcit a Catalunya, Fernando Aznar Ladrón de Guevara, i el conseller d’Interior, Joaquim Forn. “Sé que estem vivint moments complexos, però no podem ni hem de ser profetes de calamitats”, ha insistit l’arquebisbe de Barcelona, que també ha requerit ajuda divina per superar les dificultats. “Demanem a la Mare de Déu de la Mercè que ens ajudi a mantenir ferma la nostra esperança en les persones que ens envolten. Déu ho pot tot. Confiem en la seva ajuda”, ha sentenciat Omella davant les prop de 800 persones que han omplert la Basílica de la Mercè.

L’homilia de l’arquebisbe de Barcelona també s’ha centrat en la importància de la misericòrdia en el món actual. “El nostre món està molt necessitat de misericòrdia, de comprensió i de tendresa, fins al punt que, si no en tenim, difícilment caminarem pel camí del bé”, ha reflexionat Omella, que ha mostrat la seva preocupació pel fet que avui dia molts nens i joves “viuen crispats, tensos i amb molta agressivitat en el seu interior”. “Molt sovint determinades decisions dels pares arriben a obrir en els seus fills profundes ferides, difícils de tancar i de cicatritzar”, ha etzibat l’arquebisbe de Barcelona, que assegura que “la ruptura familiar produeix molt dolor”. “I són aquests fills els principals afectats, ja que són nens i joves que no han pogut viure en un clima de pau l’amor, la tendresa i la misericòrdia”, ha constatat Omella, que ha recordat que el proper 2018 se celebra el 800 aniversari de la fundació de l’Orde de la Mercè per Sant Pere Nolasc a la ciutat de Barcelona.

Un altre dels pilars bàsics de l’homilia de la Mercè s’ha basat en la necessitat d’esperança. “L’esperança ens porta a confiar, a esperar, també en els germans, els homes”, ha relatat l’arquebisbe de Barcelona. “De vegades sentim veus que ens porten a desconfiar de tots, a encasellar les persones i a no creure que puguin canviar i ser millors”, ha criticat Omella, que ha afirmat amb contundència com “la Mare de Déu de la Mercè ens demana, als qui l’honorem avui, que confiem més en les persones, que sapiguem esperar, que no estiguem sempre de tornada de tot i siguem vells sense il·lusió ni esperança”. “I això no és ingenuïtat”, ha puntualitzat l’arquebisbe de Barcelona, que ha finalitzat llençant aquest darrer missatge: “Que santa Maria ens mantingui ferms en la fe i ens faci testimonis d’esperança enmig del nostre món malgrat totes les dificultats i problemes que hi trobem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona