Política

Alcaldes i presidents de diputació del PP signen un manifest contra l’1-O i de suport als batlles “pressionats”

Fan costat al govern espanyol i demanen a Puigdemont que “torni a l’estat de dret i al compliment de la llei”

Els alcaldes de grans municipis del PP i presidents de diputació han signat un manifest en contra del referèndum de l’1 d’octubre i de suport als batlles que “estan suportant la pressió de forces i de representants polítics i socials en el seu intent de portar a terme un referèndum clarament il·legal i inconstitucional”.

El text dona suport al govern espanyol en “l’exercici de les seves funcions com a garantia del manteniment de l’estat de dret i del compliment i respecte a la legalitat vigent”. En aquest sentit, demanen a Carles Puigdemont i als diputats independentistes que “tornin a l’estat de dret i al compliment de la llei, única forma de convivència en un estat democràtic”.

Sota el títol ’Manifest en defensa de l’ordre constitucional espanyol i de suport als alcaldes i regidors catalans en la seva resistència enfront el secessionisme i la seva intenció de celebrar un referèndum il·legal’, alcaldes i presidents de diputació asseguren que Espanya és una “nació de ciutadans lliures i iguals” i remarquen que la seva sobirania i integritat territorial “preval davant de qualsevol intent de referèndum il·legal de secessió”.

Remarquen que a l’Estat es pot plantejar i discrepar de qualsevol tema, i insten els dirigents independentistes a intentar el seu projecte reformant la Constitució, “però en cap cas saltant-se la llei o vulnerant els drets de la resta”.

A més de mostrar el seu suport als alcaldes i regidors contraris a l’1-O que estan sent “pressionats”, diuen, també fan costat també als funcionaris i treballadors públics, jutges, fiscals, i forces i cossos de seguretat que estan actuant en defensa de la legalitat.

“Estem convençuts que l’actual estat de les autonomies, amb el seu principi de solidaritat entre totes les nacionalitats i regions que l’integren, és el millor i el més valuós model polític i territorial que es pot plantejar, ja que permet un altíssim grau d’autogovern, únic a Europa”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia