Política

Setge al procés sobiranista

Albiol acusa el govern de portar les institucions catalanes a una decadència “que ni en temps de Franco s’havia viscut”

El president del PP de Catalunya assegura que es va sentir “molt orgullós” quan va veure la Guàrdia Civil entrant a la conselleria d’Economia

El president del Partit Popular a Catalunya (PP), Xavier Garcia Albiol, ha acusat el govern de la Generalitat de portar a les institucions catalanes a una decadència “que ni en temps de Franco s’havia viscut” perquè, al seu entendre, l’executiu de Puigdemont “no té legitimitat per representar el conjunt dels catalans”. Albiol també ha assegurat que va sentir un “enorme orgull” quan va veure la Guàrdia Civil entrant a la conselleria d’Economia per evitar el que ha qualificat de “cop d’estat a la democràcia” i ha afegit que li sembla “fantàstic” que l’Estat hagi pres el control dels Mossos. Hi ha dit en un acte de partit a Lleida. L’ha acompanyat la vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, que ha dit que l’1 d’octubre l’únic que hi haurà és una “festa independentista”.

El dirigent del Partit Popular català ha donat suport sense fissures a les mesures que ha pres i que pugui arribar a prendre el govern de Mariano Rajoy per aturar el referèndum. Afirma que l’executiu espanyol està “defensant els interessos de tots els catalans que ens sentim espanyols” i que està “parant els peus als independentistes” de manera “proporcionada i sensata” però “amb la contundència que requereix el moment que estem vivint”.

En aquest sentit, ha reiterat que, a diferència dels qui es va indignar, ell va sentir un “enorme orgull” el dia de les operacions policials i judicials del 20 de setembre, quan “gràcies a l’estat de dret es va entrar a un departament de la Generalitat per desmuntar un referèndum il·legal”. Albiol també ha dit que li sembla “no bé, sinó fantàstic” que “per part de la Fiscalia s’hagi decidit que totes les policies han d’anar coordinades en la mateixa direcció per defensar la democràcia i l’estat de dret”.

Referències a la Transició i el franquisme

Xavier Garcia Albiol ha relatat que situacions com la manipulació de la història als llibres de text o quan “s’arrossega” els nens a participar en “manifestacions en contra de la democràcia” demostren que “l’independentisme, probablement des de la bona fe, està abusant de la situació de confiança que va obtenir de les institucions espanyoles a través d’una Transició que va ser molt generosa”. A partir d’aquí, ha acusat l’executiu de la Generalitat de “no governar per a tothom” sinó de voler “fer invisibles el sui no compartim el projecte rupturista”.

“I aquesta és la situació que posa de manifest la decadència que estan vivint i estan patint les institucions catalanes, una decadència que en ni en temps de Franco s’havia viscut”, ha etzibat. El president del PP de Catalunya ha admès que durant el franquisme les institucions catalanes no existien, mentre que “ara existeixen però no tenen la legitimitat de representar el conjunt de tots els catalans”. En aquest sentit, ha afegit que als qui van lluitar contra el franquisme “se’ls cauria la cara de pena i de vergonya en veure com aquest Govern ha aconseguit deteriorar i portar al màxim del descrèdit aquestes institucions”.

Alhora, Albiol també ha acusat els independentistes de voler “deslegitimar” l’estat espanyol i fer que “Espanya desaparegui de Catalunya” a través de la creació de relats falsos. També s’ha dirigit als qui apel·len al diàleg assegurant que “als independentistes no els interessa parlar d’infraestructures ni de finançament sinó que l’únic que volen és separar Catalunya de la resta d’Espanya”.

Levy reclama “no utilitzar la paraula democràcia en va”

La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha reclamat al president Puigdemont que “no utilitzi la paraula democràcia en va” ni s’erigeixi com el líder de la democràcia “perquè no ho és ni ell ni cap nacionalista” ja que “l’únic que busquen és confrontar i dividir” i estan portant Catalunya a “l’arbitrarietat i el caos”.

Levy també ha acusat l’executiu català de “buscar la legitimitat en l’agitació als carrers”. “Quin llegat deixarà aquell president que només ha contribuït a l’agitació i no al respecte de les institucions i la democràcia?”, s’ha preguntat.

La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP ha lamentat que el govern “dilapidi tant els diners públics com la concòrdia i la convivència” i ha assegurat que l’1 d’octubre no se celebrarà cap “referèndum fraudulent” sinó que, com a molt, hi haurà una “festa per a independentistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.