Política

Setge al procés sobiranista

González Pons (PP) diu que l’1-O és com un “23F anunciat” i que UE dona suport al govern espanyol

El vicepresident primer dels populars al Parlament europeu compara el sobiranisme català amb el partit d’extrema dreta Alternativa per Alemanya

Diu que la independència obligaria a posar “fronteres” i portaria el “chavisme” a Europa

El vicepresident primer del Grup Popular al Parlament Europeu (PPE), Esteban González Pons, ha subratllat avui que la UE dona suport al govern espanyol davant “el desafiament català” i ha afirmat que allò que proposa diumenge el president català, Carles Puigdemont, és “un 23F anunciat”.

L’eurodiputat popular, en declaracions als periodistes, ha dit que a Europa es percep la situació com “gravíssima” i especialment després de les notícies que apunten a una ingerència russa a través de les xarxes socials a favor de l’independentisme.

“El referèndum il·legal proposat per diumenge no és sol contra Espanya sinó també contra la UE”, ha sentenciat González Pons, qui ha afegit que aquest assumpte “comença a considerar-se a Europa un veritable atac als valors i principis que sustenten la UE”.

Segons la seva opinió, el Govern central té tots els plans previstos per impedir que es produeixi un delicte de rebel·lió i en aquest sentit ha afegit que “el 23F ens va atrapar per sorpresa i el que prepara Puigdemont és un 23F anunciat per endavant”.

“Si la nit del 23F hagués estat advertit Tejero no hagués arribat al Congrés i com aquesta vegada el Govern està advertit crec que les urnes no arribaran a posar-se”, ha sentenciat el dirigent popular, qui s’ha preguntat “on estaria a aquestes hores Puigdemont a Alemanya, França o Gran Bretanya”.

Després d’aclarir que a Europa es considera que el tema català és un assumpte intern i per això no hi ha raó perquè intervinguin les institucions, ha subratllat que “també se sap que qualsevol agressió a la Constitució espanyola és una agressió a la constitució europea”. A més, ha afegit, “qualsevol atac a la integritat territorial espanyola és un atac a la integritat territorial europea”. Ha advertit igualment que “una Catalunya independent per la força sortiria també de la Unió Transfronterera, fet que significa que hauria d’aixecar immediatament fronteres marítimes, aèries i terrestres.

En aquest sentit ha afirmat que “hauria de posar una frontera amb broquetes de Vinaròs a Alcanar i els que vulguin passar haurien de portar passaport i visats”.

González Pons ha assegurat que “a la UE, tots els socis tenen molt clar que això no es tracta de la independència de Catalunya sinó de trencar Espanya en dos. Es tracta de trencar per la força la Constitució europea”.

Ha afegit que “es tracta d’UE o chavisme” i ha afirmat que la Constitució no pot canviar-se per la força al carrer. Tota la UE abonarà Espanya en la seva oposició a què la Constitució es canviï per la força al carrer”.

Ha denunciat que “Pablo Iglesias i l’extrema esquerra intentaran concedir-li la independència a Catalunya i dissoldre la Constitució del 78 i això acabaria per treure a Catalunya i Espanya de la UE”. Sobre les eleccions a Alemanya, ha dit que al Parlament Europeu hi ha una immensa majoria proeuropeista i de la col·laboració entre Merkel, Macron i Rajoy cap esperar que el futur de la UE no es vegi alterat sinó que anirà a més Europa com solució als extremismes que sorgeixen en aquests temps”.

Segons la seva opinió, el renaixement del nacionalisme alemany “no és estrany, en al·lusió a Le Pen a França o als defensors del Brèxit, i ha sentenciat que també “és nacionalisme del més pur i més vell el que Puigdemont està intentant aplicar a Catalunya, igual que és nacionalisme el partit alemany Alternativa per Alemanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona
política

Albiol demana “mesures urgents” per actuar contra la multireincidència

Badalona