Política

universitats

procés sobiranista

Alumnes de la UdL fan una tancada i estudien fer vaga

Associacions estudiantils ocupen el claustre del rectorat almenys fins dijous en suport del referèndum i contra la repressió de l’Estat

Mig centenar hi fan nit i la UdL els ho facilita a condició que la protesta sigui cívica

Unes desenes d’estudiants van ocupar ahir el claustre de l’edifici del rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) i es van afegir així a la tancada que estan fent aquests dies els estudiants de la Universitat de Barcelona.

Els estudiants, que hi van acudir en una convocatòria feta per les diferents entitats estudiantils i assemblees de facultat agrupades en el col·lectiu Universitat per la República, van llegir un escrit de protesta contra els actes de repressió de l’Estat i en defensa de la democràcia i del referèndum de diumenge vinent.

La intenció dels estudiants és mantenir la tancada almenys fins dijous, quan la universitat tancarà, amb motiu de les Festes de la Tardor, segons va explicar Llibert Reixach, portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a la UdL. Els estudiants, amb sacs de dormir, ahir al vespre començaven a desplegar tendes de campanya. Mig centenar d’ells tenien previst passar-hi la primera nit, segons va explicar Rexach.

Amb la tancada també volen donar suport a l’assemblea extraordinària de claustre que es farà aquest matí a la UdL, en la qual els docents i representants de la resta d’estaments de la universitat votaran la posició de la institució sobre el referèndum i la situació política a Catalunya. Per avui, tenen previst traslladar la concentració a Cappont, on es farà un dinar popular. S’espera que estudiants de diversos instituts de secundària de Lleida s’afegeixin a la protesta.

Possible vaga dimecres

Les entitats estudiantils també tenien previst ahir a la nit celebrar una assemblea en què discutirien la proposta de fer una crida a una vaga d’estudiants per a dimecres, en solidaritat amb la que han convocat els estudiants de Barcelona per a dijous i divendres.

L’equip directiu de la UdL ha decidit tolerar la tancada. De fet, un cop els estudiants van anunciar al rector l’ocupació, la direcció de la UdL va posar a la seva disposició aules per poder dormir a cobert, aigua i altres serveis i una sala d’ordinadors des d’on podran elaborar i enviar comunicats. “No sol·licitarem el desallotjarem mentre sigui una ocupació tranquil·la, pacífica, reivindicativa i festiva com està sent fins ara”, segons ha explicat el responsable de comunicació de la UdL, Xavier Moncayo.

D’altra banda, Universitaris per la República va celebrar a la tarda un acte polític a favor del sí en el referèndum. Davant d’una sala d’actes del rectorat plena, hi van intervenir els diputats Joan Tardà i Montse Fornells (ERC) i l’exdiputat Ramon Usall (CUP).

LA FRASE

Els estudiants no ens podem mantenir de braços plegats davant la repressió de l’Estat
Llibert Reixach
portaveu sindicat d’estudiants dels països catalans a la udl


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia