Política

referèndum 1-O

concentracions

Multitudinària manifestació d’estudiants a Barcelona en defensa del referèndum

En un ambient festiu i reivindicatiu, milers d’estudiants han desbordat la plaça Universitat de Barcelona amb el lema: “Que no ens suspenguin la democràcia”

Els estudiants exhibeixen pancartes amb lemes com “1-O volem votar” o “votem per ser lliures”

  • VÍDEO: Inici de la manifestació d'estudiants pel centre de Barcelona. Cristina Barberà

Al crit de ‘Els carrers seran sempre nostres’, en un ambient festiu i pacífic, milers d’estudiants han desbordat la plaça Universitat de Barcelona, punt d’inici de la manifestació, en defensa del referèndum convocat per l’1 d’octubre. Els col·lectius estudiantils convocats per Universitats per la República, ja han col·lapsat la plaça Universitat moments previs a la manifestació que discorre per la Gran Via fins a la plaça dels Països Catalans.

Els portaveus d’Universitats per la República, Jordi Vives i Marta Rosique, han assegurat que els estudiants volen demostrar que es vol votar, i han destacat el seguiment de la vaga. En aquest sentit, Vives ha explicat a l’inici de la protesta que el seguiment de la vaga a totes les universitats catalanes està sent “massiu, incloses les universitats privades”.

La manifestació està encapçalada per una pancarta amb el lema “Que no ens suspenguin la democràcia” i els estudiants enarboren nombroses banderes independentistes, que també usen per cobrir-se amb elles a manera de capa.

Vigilats des de lluny per un important dispositiu de furgonetes dels Mossos d’Esquadra, també exhibeixen pancartes amb lemes com “1-O volem votar” o “votem per ser lliures”.

Els organitzadors han anunciat que la manifestació canviarà el seu recorregut habitual i finalitzarà a la plaça dels Països Catalans, davant de l’estació de Sants, per l’aportació simbòlica del nom de la plaça a la celebració del referèndum.

Per participar a la manifestació han arribat autocars procedents de diferents punts del territori, mentre que a Girona els estudiants han sortit també al carrer :

I a Tarragona ja es va fer una manifestació a la ciutat mentre que a Lleida se’n va fer una aquest dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia