Política

Procés sobiranista

1-O

Turull: “Hi ha 337 persones ferides per les forces de seguretat de l’Estat espanyol”

El portaveu de la Generalitat demana a totes les persones que hagin estat ferides que demanin un certificat i presentin una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra

Les càrregues de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola per impedir el referèndum han provocat fins a les 14 hores d’aquest diumenge 337 ferits o contusionats, segons ha assegurat el portaveu del govern, Jordi Turull, que ha afegit que en algun cas les ferides són greus. Turull ha qualificat aquests fets de “gravíssims i inaudits”, ha mostrat “el suport i la solidaritat” del govern als ferits i als seus familiars. El portaveu de la Generalitat ha demanat a totes les persones que hagin estat ferides que vagin a un centre mèdic per demanar un certificat i presentin una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra.

Un dels ferits està ingressat a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona per l’impacte d’una pilota de goma a un ull i està sent intervingut quirúrgicament. Turull ha recordat als cossos estatals que el Parlament va aprovar la supressió de les pilotes de goma i els ha demanat que “siguin conseqüents amb aquesta decisió”.

El portaveu del govern ha volgut subratllar que tots els danys personals i materials de la jornada “són responsabilitat de Mariano Rajoy”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.