Política

El govern traslladarà els resultats de l’1-O al Parlament perquè apliqui la Llei del Referèndum

Si guanya el sí, la cambra podrà proclamar la independència de Catalunya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, insta Europa a actuar davant la “resposta vergonyosa i violenta” de l’Estat espanyol

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquesta nit que Catalunya “s’ha guanyat el dret de convertir-se en un estat independent” després de la demostració de civisme que han demostrat els catalans davant d’una “resposta vergonyosa i violenta” de l’Estat espanyol.

Per Puigdemont, després dels fets d’avui, Catalunya ha d’obrir “un nou camí” al costat d’Europa, a la que ha instat a que deixi d’actuar “com si no passés res” quan l’Estat espanyol està “vulnerant drets” que atempten contra les persones. “Ja no és un afer intern (...) La societat catalana vol viure en un estat sense imposicions i força bruta”, ha afegit.

En paral·lel a aquesta crida a Europa, el president de la Generalitat ha anunciat que el govern català complirà el seu compromís i traslladarà els resultats del referèndum al Parlament perquè apliqui el que preveu la Llei del Referèndum, és a dir, la declaració d’independència si s’imposa el sí.

Puigdemont també ha volgut expressar el seu agraïment “profund i sincer” pel suport internacional que ha rebut Catalunya durant aquesta jornada històrica, i també ha tingut paraules per les més de 800 persones ferides en els fets d’avui. “Aquests fets no quedaran impunes”, ha avisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia