Política

La declaració d’independència, dilluns al Parlament

L’únic punt del ple serà la presentació dels resultats i la declaració unilateral d’independència

Catalá avisa: si hi ha declaració d’independència el Govern espanyol adoptarà “totes les mesures” al seu abast

El president Puigdemont farà una declaració institucional aquesta nit, a les 21 hores

JxSí i la CUP han proposat aquest dimecres que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, comparegui dilluns vinent en el ple del Parlament per explicar les conseqüències de la votació del referèndum de l’1 d’octubre. Així ho han plantejat en la Junta de Portaveus que s’ha celebrat a la Cambra, i han destacat que serà l’únic punt de l’ordre del dia del ple i que el contingut de la compareixença hauria de consistir en una valoració dels resultats de l’1-O i l’aplicació de l’article 4 de la Llei del Referèndum.

Aquest article estableix que en els dos dies següents a la proclamació dels resultats del referèndum, el Parlament celebrarà una sessió ordinària per “efectuar la declaració formal de la independència de Catalunya, els seus efectes i acordar l’inici del procés constituent”.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha descartat un escenari en el qual es declari la independència de Catalunya, per no tenir, ha dit, “competències” la Generalitat. I de produir-se, ha advertit que l’Executiu central adoptarà “totes les mesures” al seu abast “per garantir que es compleixen les lleis”. Ha titllat de “fal·làcia” que es pretengui dur a terme una declaració d’independència “amb un suport d’absoluta il·legalitat”. “Les normes del Parlament de Catalunya van ser suspeses i tot el que d’aquí se’n derivi són plantejaments al marge de la llei.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.