Política

Forcadell creu que aplicar el 155 seria “l’error més greu comès per l’Estat”

La presidenta del Parlament veu legítims els resultats de l’1-O: “Van votar 2,3 milions de persones en condicions de violència”

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha advertit que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució seria “l’error més greu comès per l’Estat” i ha considerat que tindrà efectes contraproduents perquè augmentarà els suports de l’espai sobiranista.

En una entrevista de Catalunya Ràdio aquest dijous, ha afirmat que a Catalunya hi ha moltes persones disposades a defensar les institucions i l’autogovern en cas d’una eventual suspensió de competències, encara que ha sostingut que seria “molt greu” que s’anul·lés la capacitat legislativa del Parlament.

No ha desvetllat si dilluns vinent hi haurà una declaració d’independència a la Cambra catalana i s’ha limitat a dir que la intervenció en el ple del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, servirà per complir amb la llei del referèndum i donar compte dels resultats de l’1-O.

Preguntada per si en el ple de dilluns vinent es poden repetir les situacions de la sessió en la qual es va aprovar la llei de transitorietat, ha respost que el format és diferent en tractar-se d’una compareixença presidencial, la qual cosa no implica la modificació de l’ordre del dia.

Ha criticat el discurs del rei Felip VI perquè no va fer referència ni al diàleg ni als ferits per les càrregues policials als centres de votació l’1-O, i perquè avala, segons ella, l’aplicació de mesures coercitives contra les institucions catalanes.

Forcadell ha donat per legítims els resultats de l’1-O perquè van votar 2,3 milions de persones “en condicions de violència”, cosa que ha titllat d’extraordinari perquè no es pot dubtar de la legitimitat dels vots de les persones que hi van participar. “L’única violència que s’ha exercit ha estat la de l’Estat l’1-O. El que va passar el dia 20 -de setembre- era gent protestant”, ha dit, després que l’Audiència Nacional hagi citat a declarar com a imputats el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Lapana, i els presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, acusats d’un presumpte delicte de sedició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona