Política

política

unionisme

Rivera insisteix a Rajoy que apliqui ja el 155 i convoqui eleccions a Catalunya

El líder de Cs adverteix el govern espanyol que “no actuar” a 24 hores “d’un cop a la democràcia” és una “imprudència

Li demana també que “garanteixi la seguretat” per evitar que “l’ANC i la CUP” intentin “prendre infraestructures estratègiques”

El president de Ciutadans (Cs) ha urgit el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a “actuar” abans que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, proclami la independència.

En una compareixença posterior a l’executiva del partit d’aquest dilluns, Rivera ha afirmat que “deixar que els assumptes se solucionin sols no és la solució i menys quan són tan greus com el que passa a Catalunya”. “A 24 hores d’un cop a la democràcia sense precedents, s’ha d’actuar. La no actuació és una imprudència”, ha reblat.

És per això que ha reclamat al govern espanyol que “activi el 155 per convocar eleccions a Catalunya” i a “garantir la seguretat”.

En aquest sentit, l’ha emplaçat a assegurar-se “que els Mossos estaran al servei de la democràcia” perquè “si demà la CUP i l’ANC prenen el control del vaixell separatista intentaran prendre infraestructures estratègiques”.

“El prudent en aquest moment és actuar, perquè no actuar implica fer-ho tard i malament, amb pitjors conseqüències”, ha avisat Rivera. A més, ha recordat que la tramitació del 155 i la convocatòria d’eleccions necessiten un tràmit que es pot allargar 6 dies des que el govern ho aprova. “Quan abans millor. El que vivim a Catalunya no es resoldrà deixant passant el temps”, ha insistit.

El líder de Cs també s’ha adreçat al Puigdemont, al qual ha dit que “si li queda una mica de decència, respecte i sentit comú”, faci el favor de tornar “a la democràcia”.

En qualsevol cas, l’ha advertit que “aquest país no acceptarà xantatges, tal com no va fer amb el 23-F o davant el terrorisme d’ETA”.

D’altra banda, Rivera ha celebrat la manifestació espanyolista d’aquest diumenge a Barcelona, que ha rebatejat com l’“Esperit de Barcelona”. “Ahir vam viure una rebel·lió cívica que marcarà un punt d’inflexió en la història del país”, ha emfatitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona