Política

Retransmissió del ple del Parlament des de la plaça del Vi amb pantalla gegant

La plataforma Girona Vota convoca la ciutadania a partir de les sis de la tarda per seguir la compareixença del president Carles Puigdemont

La plataforma Girona Vota , que aglutina vuit entitats i deu partits polítics independentistes de la ciutat, convoca avui la ciutadania a seguir la retransmissió del ple del Parlament a través d’una pantalla gegant que s’instal·larà a la plaça del Vi. A partir de les sis de la tarda, està prevista la compareixença del president Carles Puigdemont . La transcendència de la declaració que faci aquest vespre preveu una nova jornada històrica a la plaça, on hi ha la seu de l’ajuntament i fòrum habitual per a les grans concentracions de país.

Lloc de festa i de rebuig

En aquest sentit, a la plaça del Vi s’hi va festejar, el 9 de gener de l’any passat, el pacte de govern que feia president l’aleshores alcalde de Girona. Mig miler de persones s’hi van aplegar un dissabte al vespre per a celebrar-ho amb estelades i crits d’independència i a favor d’una república catalana. L’endemà, el diumenge 10 de gener a la tarda, centenars de persones es van aplegar a la plaça del Vi per seguir el discurs d’investidura del que fins aleshores havia estat alcalde de la ciutat a través d’una pantalla gegant que s’havia col·locat davant la façana de la seu consistorial. A les primeres files hi havia l’ara alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, regidors i altres càrrecs de la demarcació. Per l’1 d’octubre, es va muntar una pantalla gegant per seguir els resultats del referèndum,a la plaça del Lleó. Però la plaça del Vi és el punt de trobada per a les manifestacions. L’endemà del referèndum s’hi van manifestar més de 4.000 gironins en rebuig de la repressió policial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia