Política

Procés sobiranista

1-O

“I ara és el torn d’Espanya”, diu la premsa internacional

Els titulars i les imatges dels principals mitjans internacionals duen a portada la intervenció de Puigdemont al Parlament

Els titulars i les imatges de les portades dels principals mitjans internacionals d’aquest dimecres fan referència al ple del parlament català de dimarts a la tarda. Mitjans d’arreu del món han seguit el discurs del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i treuen en les seves edicions en paper i digitals la “suspensió” de la independència. El rotatiu anglès The Financial Times indica que “El líder català “suspèn” la independència” i diaris com ara els italians La Repubblica i Corriere della sera destaquen la crida de Puigdemont a una “negociació”. A més, el diari belga De Morgen afirma que “ara és el torn d’Espanya”.

Entre les edicions digitals, destaca l’anàlisi de The Guardian o Libération, on s’explica que el govern català suspèn la declaració d’independència i se subratlla la voluntat de negociar del president Puigdemont.

“Catalunya: la independència esperarà”, obre el rotatiu francès Le Figaro. De la mateixa manera, Libération explica que “Barcelona juga el temps extra” i a la seva edició digital analitza si l’estratègia del líder català és “suficient” per interrompre l’escalada de tensió amb Madrid. Per la seva banda, la premsa italiana també es fa ressò del discurs de Carles Puigdemont. El diari Corriere della sera obre la seva portada amb una foto del president català i la frase “Independència, però negociarem”. A més, a l’edició digital es poden trobar diversos articles sobre Catalunya, on destaquen que la independència ha estat “firmada i suspesa” i fan un recull de qui són “els protagonistes” del conflicte. També a Itàlia, el rotatiu La Repubblica indica que “Catalunya independent, però dialogaran”. En aquesta línia, La Stampa afirma a la seva edició digital que Catalunya “posposa” la independència i tot seguit fa referència als independentistes decebuts amb la decisió del president català: “La festa perduda: ens han traït”.

Per una altra banda, la premsa nord-americana també parla de la situació a Catalunya. The New York Times obre la seva pàgina web amb una fotografia del ple del parlament sobre el titular “Catalunya: la independència continua pendent”. En la mateixa línia, l’edició digital del diari financer The Wall Street Journal indica que “El president català s’atura abans de declarar la independència immediata”. Per la seva banda, la cadena nord-americana CNN, que durant l’1-O va fer un ampli seguiment en directe de la votació, destaca que “Catalunya posa en pausa la secessió per a parlar” i publica un article d’opinió on explica que el vot de la població catalana al referèndum demostra que Espanya està “trencada”.

Al Regne Unit, el ple del parlament arriba a la portada del rotatiu The Times on s’indica que hi ha hagut “una marxa enrere a Catalunya”. També The Financial Times treu a la portada de la seva edició en paper el titular: “El líder català ‘suspèn’ la independència”. A més, en l’edició digital profunditza encara més la notícia. La BBC, per la seva banda, subratlla en portada que “Madrid menysprea el moviment del líder català”. En les edicions digitals, la majoria de diaris també s’han fet ressò del discurs del president Puigdemont. The Guardian fa una anàlisi on s’explica la suspensió de la declaració d’independència i se subratlla la voluntat de negociar amb Madrid per part del president Puigdemont. En la mateixa línia, The Independent afirma que Catalunya “s’allunya de la independència i demana diàleg”. The Daily Telegraph també destaca la voluntat de negociar i explica que Puigdemont “ha aturat momentàniament” la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona