Política

Violència policial durant l'1-O

El Consell del Segrià també rebutja la violència de l’1-O

La moció s’aprova amb el suport del PDeCAT, ERC, la CUP, ICV i el Comú, l’abstenció del PSC i d’un conseller d’Unió i la negativa del PP i Cs

Decideixen, a petició d’Esquerra, demanar la dimissió del delegat del govern espanyol

El ple del Consell Comarcal del Segrià va condemnar ahir la violència policial del referèndum de l’1 d’octubre, es va solidaritzar amb els ferits per les agressions de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil i va reclamar la dimissió del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.

La moció seguia les pautes de moltes altres mocions aprovades per ajuntaments i altres consells de Ponent. I també es va mantenir la unitat entre les formacions del PDeCAT, ERC i la CUP i, al Segrià, amb ICV i el Comú de Lleida. Igualment, el PP i Cs hi van votar en contra i el PSC –la votació dels quals oscil·la en funció del text i la institució– en aquest cas es va abstenir. També va ser singular l’abstenció d’un conseller d’Unió, que va trencar la disciplina de vot, perquè no està d’acord amb les peticions de retirar els efectius policials estatals ni amb les declaracions de persones no grates, segons va explicar Jordi Ricard Ferrer en acabar el ple.

Així, el portaveu socialista, Francesc Torres, va condemnar la violència i es va solidaritzar amb els ferits, però també va reclamar diàleg i va rebutjar la pressió i “la violència psicològica” de què són víctimes els partits no sobiranistes, segons va dir. I va recordar la manifestació d’estudiants a Lleida, que es va aturar a la seu del PSC amb crits contra el partit i l’alcalde, Àngel Ros.

Jaume Izcara, del PP, va descartar votar la moció per punts, ja que “només es busca posar en evidència determinats grups”, mentre que Ciutadans va criticar la il·legalitat del referèndum i de la declaració d’independència, a la vegada que va acusar els comandaments policials de la repressió violenta.

La resta de grups van afirmar que no s’oblidarien els atacs als veïns de la comarca i que no s’entenia que, al marge d’ideologies, no es volgués condemnar la violència de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil contra els ciutadans que volien votar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia