Política

Forcadell: “El diàleg de l’estat espanyol és enviar gent a la presó”

La presidenta del Parlament demana “serenor i calma” davant de la decisió d’avui de l’Audiència Nacional

Assegura que ningú podrà aturar el procés i denuncia la judicialització del conflicte per part del PP

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha qualificat com a “barbaritat inconcebible” la decisió de l’Audiencia Nacional d’enviar a la presó Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. “El diàleg de l’estat espanyol és enviar persones a a presó sense fiança. Aquest és el diàleg”, ha sentenciat Forcadell, que ha deixat clar que “no ens aturarem fins que no siguem lliures”.

La presidenta del Parlament ha demanat “calma, tranquil·litat i no caure en les provocacions” com les d’avui. “Hi ha molta gent indignada, però la nostra resposta ha de ser de serenor i calma”, ha afegit Forcadell, que ha volgut enviar un missatge a la família i amics de Sànchez i Cuixart. “No estan sols i no pararem ni ens aturarem fins que els tinguem aquí”.

Finalment, la presidenta del Parlament ha explicat que espera que aquesta política de repressió no vagi a més, ja que aquesta situació “no ho pot aguantar cap democràcia”. En aquesta línia ha emplaçat el govern espanyol a deixar d’utilitzar els tribunals per amagar la seva “incapacitat per resoldre el conflicte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.