Política

El món es fa eco de la notícia

Els mitjans de comunicació internacionals omplen ja els digitals amb la informació: “Envien a la presó els dos líders de les principals entitats independentistes catalanes”

En parlen ‘The New York Times’, la BBC, ‘Le Soir’ i ‘L’Indépendant’, així com The Associated Press, entre molts altres

Als minuts de saber-se la notícia de l’empresonament de Jordi Sànchez (ANC) i Jordi Cuixart (òmnium Cultural), el món se n’ha fet ressò. Des de The New York Times fins Le Figaro, passant per la BBC, L’Indépendant, i The Associated Press. Ningú ha restat indiferent. Diu The New York Times: “Tots dos són investigats sota sospita de sedició. Els fiscals han al·legat que Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, van ser clau per planificar un referèndum sobre la independència que el govern espanyol va considerar il·legal.” La sorpresa impregna els textos dels periodistes, que no deixen de fer notar la tensió entre Madrid i Catalunya, com apunta Le Soir: “El portaveu del govern català descriu els fets com una ’provocació de l’Estat espanyol’”. Totes les informacions es refereixen a l’acusació d’un presumpte delicte de sedició, a la vegada que posen l’èmfasi en la càrrega política que hi ha al darrere. També aprofiten en algun cas per fer cronologia dels fets, incloses les càrregues de l’1-O. Le Soir cita Jordi Cuixart: “S’ha intentat dialogar amb l’Estat espanyol... Però ens vam adonar que encara hi havia rastres de la dictadura franquista: amenaça als drets cívics, a la llibertat d’expressió i de votació.” L’Indépendant fa notar, reproduint les paraules del portaveu del govern català, Jordi Turull: “Aquests dos líders, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, només van fer una crida a manifestacions pacífiques.” Els mitjans també destaquen el nombre d’associats que tenen les dues entitats, que qualifiquen de les més importants de l’arc sobiranista. També s’explica que al darrere de les manifestacions massives de les diades de l’11 de setembre dels últims anys hi ha l’ANC i Òmnium.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia