Política

Detinguda una noia de 21 anys a Palamós per presumpta col·laboració amb el gihadisme

Se l’acusa de fer activitats d’autoradicalització, captació, reclutament i enviament de gihadistes en zones de conflicte

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a una noia de 21 anys a Palamós (Baix Empordà) per presumpta col·laboració amb el terrorisme gihadista, segons han informat fonts de la lluita antiterrorista. Se l’acusa de fer activitats d’autoradicalització, captació, reclutament i enviament de gihadistes en zones de conflicte.

La noia es va radicalitzar en els darrers dos anys de forma autodidacta mitjançant el consum de propaganda gihadista i la captació d’altres dones. En el cas de la detinguda a Palamós, el procés de radicalització es va produir de forma gradual i va sucumbir a les severes exigències del salafisme, tant en la manera de vestir com en el progressiu aïllament de la seva activitat pública de forma “alarmant”. La detenció de persones amb qui se la relacionava va fer que la jove prengués noves mesures de seguretat que impedien rastrejar les seves activitats.

Del començament d’any ençà, 61 persones han estat arrestades a Espanya per la seva presumpta relació amb el terrorisme gihadista i altres nou en altres països en operacions amb la participació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, segons dades del ministeri de l’Interior.

Des del 26 de juny del 2015, data en la qual es va elevar a 4 el Nivell d’Alerta Antiterrorista (NAA), les forces i cossos de seguretat han detingut a més de dos-cents terroristes gihadistes en operacions realitzades a Espanya i a l’exterior.

El 27 de setembre va ser detingut a Bèlgica a un espanyol d’ascendència marroquí per la seva presumpta integració en Daesh i membre d’una cèl·lula, de la qual dos integrants havien estat arrestats al maig a Badalona (Barcelonès) i Salou (Tarragonès).

L’última detenció relacionada amb el gihadisme a Espanya es va produir el passat 22 de setembre a Mèrida (Badajoz) on va ser arrestat un home de 34 anys de nacionalitat bangladeshià per la seva presumpta integració en l’aparell tecnològic del Daesh, per al que buscava drons i un altre material, a més de participar en el finançament de l’organització terrorista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia