Política

procés sobiranista

oferta de diàlog

Junqueras: “La voluntat de diàleg no es pot mantenir en el clima de repressió creixent que hi ha”

El vicepresident del govern assegura que el diàleg que ofereix Puigdemont “no substitueix el mandat democràtic per fer la república”

El vicepresident del govern, Oriol Junqueras, ha recordat aquest dimarts, en una entrevista a RAC1, que la carta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al cap de l’executiu espanyol, Mariano Rajoy, avisa que la voluntat de diàleg del govern “no pot mantenir-se en el clima de repressió creixent que hi ha”. Una advertència que ha estat realitzada hores després que, dilluns a la nit, els líders de l’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, fossin enviats a presó de manera preventiva per la jutgessa, sota l’acusació d’un delicte de sedició.

“Estem disposats a dialogar amb qui vulgui dialogar. Ningú és més dialogant que nosaltres. Però amb els que volen dialogar. I la carta no només ofereix diàleg, també diu moltes altres coses. El diàleg és compatible amb moltes altres coses bones”, ha argumentat Junqueras.

I és que, al seu entendre, el diàleg que ofereix Puigdemont “no substitueix el mandat democràtic per fer la república”. I ha continuat: “Si algú vol interpretar que estar a favor del diàleg és una excusa per no fer res més, s’equivoca i no ens coneix”, ha etzibat.

El vicepresident del govern ha apostat també per mantenir converses amb representants de la comunitat internacional i “treballar els consensos a la nostra societat, així com posar en evidència que no pot ser que tants militants del PSC donin per bo que els seus dirigents facin d’escolanets del PP”.

Pel que fa a una possible declaració de la independència per part del govern, el president o el Parlament, el vicepresident ha dit: “La independència la van proclamar els ciutadans en el referèndum de l’1-O”, i ara “volem implementar el mandat dels catalans de la millor manera possible”.

Per finalitzar la seva intervenció, Oriol Junqueras ha proclamat: “Ànims i força a tothom! Igual que deien que no podríem fer el que vam fer, ara també ens en sortirem”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona