Política

la resposta de Madrid a l'1-O

El TC anul·la definitivament la llei del referèndum

La sentència, adoptada aquest dimarts per unanimitat, accepta el recurs del govern espanyol contra la norma aprovada pel Parlament

Aquesta llei va ser aprovada pel Parlament el passat 6 de setembre i el TC ja la va suspendre cautelarment el dia 7

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha considerat nul·la, per inconstitucional, la llei del referèndum català d’independència de l’1 d’octubre, que ja havia estat suspesa cautelarment el passat 7 de setembre i que ara és privada de qualsevol legitimitat en una sentència definitiva.

La sentència, adoptada aquest dimarts per unanimitat, accepta el recurs del govern espanyol contra la norma aprovada pel Parlament, que va motivar la posterior convocatòria de l’1-O.

En el seu recurs l’executiu subratllava l’extraordinària rellevància constitucional de les seves impugnacions davant una “de les majors ofenses de la Constitució espanyola que per part d’un Parlament autonòmic es pot concebre en un Estat democràtic i de dret”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia