Política

política

psoe

Sánchez evita valorar l’empresonament dels líders d’ANC i Òmnium i deixa en mans de Puigdemont evitar el 155

El secretari general del PSOE es reunirà aquest dijous amb Juncker a Brussel·les per abordar, amb tota probabilitat, el conflicte català

El líder dels socialistes es manté ferm al costat del govern espanyol

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha eludit comentar l’empresonament del líder de l’ANC, Jordi Sànchez, i el d’Òmnium, Jordi Cuixart, després que el líder del PSC, Miquel Iceta, afirmés que aquesta situació era “desproporcionada”.

A més, sobre la situació actual, ha incidit que està en mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, evitar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

En declaracions als mitjans durant una visita a Nigrán, a una de les zones del sud de Pontevedra afectades per l’onada d’incendis d’aquest cap de setmana, el líder socialista ha defensat que el seu partit té “molt clar que Espanya compta amb un estat social i democràtic i de dret” i creu “en la separació de poders”.

“Respecto i comprenc les opinions que es puguin tenir, però com a responsable del PSOE no em pronuncio sobre les qüestions judicials, m’agradin més o m’agradin menys”, ha emfatitzat, abans d’insistir que les decisions judicials “es corresponen” a aquest àmbit i no a la política.

Sobre l’aplicació del 155, ha manifestat que “està a la mà del senyor Puigdemont”. “El botó del 155 està a la mà del senyor Puigdemont i per això ha de tornar a la legalitat democràtica i tornar a la Constitució i, sobretot, restablir l’autogovern”, ha remarcat.

Pedro Sánchez ha manifestat que “qui ha suspès l’autogovern de Catalunya” és el “bloc sobiranista”, i ha posat com a exemple la sessió parlamentària suspesa d’aquest dilluns. “Crec que que l’important és restablir la normalitat democràtica a les institucions catalanes i que es recuperi l’autogovern”, ha repetit.

Dit això, ha manifestat que aquesta és “la principal responsabilitat “ de Puigdemont. “Si no ho fa el president de la Generalitat, lògicament l’estat social i de dret amb el qual compta Espanya haurà d’assumir les responsabilitats”, ha sentenciat.

El líder del PSOE es desplaçarà aquest dimecres a Brussel·les per mantenir diverses reunions amb representants europeus durant els propers dies. La més significativa serà la que mantindrà dijous amb el president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, en la que tot apunta que es tractarà el conflicte català. De fet, algunes fonts apunten que aquest viatge de Sànchez a Brussel·les busca desactivar el “missatge de la repressió” que surt de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona