Política

Suport al procés sobiranista

Madrenas va per feina

Quan l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, deia –reiteradament els darrers mesos– que no dubtaria gens a fer el necessari per defensar el dret de Catalunya a ser un estat independent –sempre sota el lideratge del govern de la Generalitat i el president Carles Puigdemont–, no parlava per parlar. Ahir li va tocar denunciar l’Estat espanyol als jutjats “per haver emparat la vulneració del dret de llibertat d’expressió, de reunió i d’opinió” amb motiu de l’empresonament del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i del president de l’ANC, Jordi Sànchez. Madrenas va arribar als jutjats de Girona a les onze del matí acompanyada del coordinador de l’ANC de Girona, Àdam Bertran, i del vicepresident d’Òmnium Gironès, Josep Bosch (les dues entitats cosignen la denúncia). I no es va limitar a presentar el document, sinó que també va denunciar –en aquest cas verbalment– davant la premsa que la Policía Nacional va incomplir dilluns al vespre les seves obligacions com a policia judicial. I és que dues mil persones van acompanyar Madrenas des de la plaça del Vi fins a la comissaria per condemnar, en la marxa, la detenció dels dos líders sobiranistes, i alhora per presentar la denúncia a comissaria. No la van deixar ni entrar. I la raó que li van donar és que tenien ordres superiors de no deixar entrar ningú: “És un altre incompliment flagrant de les seves obligacions cap als ciutadans... és l’argument de la por, l’argument dels que no tenen arguments”, va dir ahir. Va avisar-los que la comunitat internacional “està observant el que està passant” i que a cada pas repressiu de l’Estat espanyol els independentistes van acumulant raons, també de cara al món, per separar-se d’Espanya.

L’alcaldessa de Girona va justificar la seva fermesa en la defensa dels drets civils com una qüestió de responsabilitat: “L’any passat, Girona va guanyar el premi Europeu 2016 precisament per la seva defensa dels valors de la pau i els drets fonamentals. Ens sentim obligats a vetllar perquè en el nostre territori es protegeixin i no es conculquin aquests drets.”

Crida consignes entusiasmada amb la resta de manifestants a cada concentració, alça la veu indignada davant cada nova vulneració dels drets bàsics i no té pèls a la llengua a l’hora de recriminar al govern de l’Estat la manca de respecte a la separació de poders i l’ús de la violència política, policial i judicial. Va per feina perquè té la convicció que les oportunitats de ser independents depenen de la implicació de cada ciutadà –anònim, líder local o líder de masses–. Ella no està disposada a baixar les mans.

Més informació a la
plana 30



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia