Política

Neix una entitat que promourà l’acció no violenta

En Peu de Pau, que aplega diversos col·lectius, ha creat un canal d’informació per lluitar contra rumors i ‘fakes’

Un conjunt de col·lectius de la societat civil s’ha aplegat per crear En Peu de Pau, un espai que té per objectiu vetllar i fomentar l’acció no violenta i pacífica durant les mobilitzacions. “Davant la retallada de drets és un espai que ens ha de servir per garantir el caràcter no violent de les mobilitzacions, de les quals defensem la legitimitat”, va explicar ahir en la roda de premsa Rubén Wagensberg, de Casa Nostra, Casa Vostra. Més que organitzar i convocar, En Peu de Pau es presenta com a “coordinadora” dels diversos actors implicats. Un dels puntals és la creació d’un dispositiu d’informació immediata que funcionarà durant les mobilitzacions i també de manera preventiva, i que lluitarà contra la circulació de rumors i fakes per les xarxes. El seu web www.enpeudepau.cat ja està operatiu, igual que un compte de Twitter i un canal de Telegram. “Tenim un bon patrimoni de mobilitzacions per a la pau en les quals no hi ha hagut cap incident, i això està generant empatia i solidaritat fora de Catalunya”, va indicar Jordi Armadans, de FundiPau. El periodista David Fernàndez va insistir en l’ètica de la desobediència civil pacífica i no violenta, sobretot davant les imatges vergonyants de violència de l’1-O. “Hem de persistir i insistir en la desobediència pacífica”. En aquest sentit es plantegen fer cursos de formadors en “acció no violenta”.

La filòsofa Marina Garcés, per la seva banda, va destacar el fet que la nova plataforma “obre un espai de confiança contra el discurs de la por que l’Estat infiltra entre nosaltres quan alimenta la desconfiança envers aquells que no sabem qui són”. I hi va afegir: “Confiar no és delegar en els líders com a ciutadans consumidors, sinó tenir cura en aquests moments en què s’obren crisis profundes, confiar els uns amb els altres.”

Pepe Beunza, el primer objector de consciència no violent de l’Estat, va parlar de la ràbia, la impotència i la indignació que ha provocat l’empresonament dels dos líders de l’ANC i Òmnium, uns sentiments que, segons Beunza, “s’han de canviar en orgull”. Beunza va afirmar que no tenen por davant la deriva repressiva de l’Estat: “La por a la presó és una arma que tenen ells.” I va reblar: “S’ha de desmitificar la presó: els Jordis en sortiran més forts i convençuts.”

Algunes de les entitats que integren En Peu de Pau –que està obert a noves incorporacions–, són l’ANC, Òmnium, SomDefensores, Universitats per la República, i també col·lectius d’agents rurals, pagesos, bombers i estibadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia