Política

Noves tecnologies

L’alternativa 3.0 a la cassolada

Existeixen nombroses aplicacions de mòbil que permeten fer soroll d’olles i paelles simplement pitjant un botó

Fins i tot hi ha propostes on es pot graduar la freqüència de percussió i, per tant, el nivell d’indignació

El malson de qualsevol persona que aquests dies es mobilitza per forçar un canvi de rumb és trobar-se fora de casa a les deu del vespre sense la seva arma de destrucció massiva: la cassola. Ho vam veure dimarts, quan va arribar l’hora de mostrar l’enuig popular fent soroll i la manifestació per exigir l’alliberament dels líders d’Òmnium Cultural i l’ANC encara no s’havia acabat. Després de deixar les espelmes a terra en senyal de solidaritat amb Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, la gent congregada es va afegir a la cassolada amb el que tenia més a mà, les claus. Potser no sabien que tenien una alternativa: gràcies a lluites com la dels indignats o les múltiples protestes que el poble argentí i veneçolà protagonitzen des de fa anys per oposar-se a governs corruptes, els catalans han heretat un bon grapat d’aplicacions de mòbil que reprodueixen el so metàl·lic d’olles i paelles i, a més, en poden definir la intensitat. So “normal”, “indignat” o “turba iracunda”, els gradua l’app Icacerolazo. Sens dubte, “turba iracunda” seria la banda sonora d’aquests darrers dies.

Com explica l’informàtic Jaume Moral, qualsevol persona amb nocions de llenguatge Java, si l’aplicació és per a Android, o Swift, en el cas d’iOs, pot crear una d’aquestes aplicacions, sobretot si es tracta de les més senzilles, les que simplement reprodueixen la foto i el so d’una cassola. L’aplicació Cacerolada és una de les més bàsiques i els seus usuaris, tot i que demanen que se’n facin actualitzacions amb l’oferta ampliada, valoren que faci “la funció que ha de fer, fer soroll”.

“En aquests temps que corren, millor tenir sempre a mà un instrument pacífic de manifestació”, reflexionava el 2011 el fundador de l’app dedicada “a tots els indignats i acampats”, en referència al moviment 15-M.

La lluita del poble argentí i veneçolà, sobretot les cassolades contra Cristina Fernández Kirchner el 2012, també estan darrere la creació de moltes aplicacions. És sabut que res desestressa més com picar i repicar un estri metàl·lic, però com explica una de les usuàries de Smart Cacerol –que també sona sacsejant el mòbil i permet enviar convocatòries de cassolades– “ara puc indignar-me i conservar en perfecte estat les meves olles Essen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona