Política

La Guàrdia Civil demana que rellevin els agents destinats a Catalunya, per “esgotament”

Els agents denuncien el seu “malestar” i que la crisi Catalunya-Espanya s’està allargant massa

Voluntaris, diuen “estem segurs, no faltaran”

L’Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha demanat avui al ministeri de l’interior, Juan Ignacio Zoido, el relleu dels agents de reforç a Catalunya “davant la dilació en el temps de la crisi” territorial i “el malestar i esgotament” dels agents. Estan cansats, la tensió Catalunya-Espanya s’allarga i les seves famílies estan preocupades ”sobre com estaran vivint tot el que veuen en els mitjans de comunicació”.

En un comunicat,la AEGC diu que molts d’ells porten un mes reforçant la seguretat a Catalunya, “descansant en molts casos un sol dia a la setmana i veient com s’han tornat a treure del calaix els tantes vegades denunciats triplets, i tot això aguantant estoicament els escarnis davant dels i vivint en barracons militars”. “A més cal afegir a tota aquesta tensió laboral l’allunyament de les famílies ”, afegeix.

La AEGC comenta que “la crisi no té a curt termini aspectes de solució i els guàrdies civils no poden ni han d’afrontar els següents dies i setmanes en aquesta situació”.

Per això comunica al ministre que “és necessari un relleu urgent, personal de refresc que sigui l’encarregat de continuar amb la labor que han estat realitzant brillantment” els agents desplaçats a Catalunya, i postil·la: “Voluntaris, estem segurs, no faltaran”.

Aquesta organització reclama a més que es respecti a tots els integrants de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat la cadència de torns i horaris.

“Perquè si els dos cossos -Guàrdia Civil i Policia Nacional- han anat per fer les mateixes funcions no s’entén que a nosaltres ens hagin deixat sense jornada laboral i sense descansos durant tot aquest mes de servei a Catalunya”, denuncia.

La AEGC lamenta que malgrat que ja va avisar al ministre d’aquest malestar els agents “han hagut d’assabentar-se per la premsa de la possible data de sortida”.

“No deixi passar però temps i compleixi els guàrdies civils, ordeni ja el seu relleu i no prorrogui més aquesta situació esgotadora per a ells i agònica per a les seves famílies”, insisteix.

Finalment demanen al ministre que “compleixi també defensant la feina dels seus subordinats per vida judicial” i entén que acusacions de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per actuacions dels agents “atempten contra el seu honor i hauria d’haver estat el primer a exposar la seva repulsa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.