Política

Méndez de Vigo garanteix que es posaran “tots els mitjans a l’abast” per restaurar “la convivència pacífica” a Catalunya

El ministre portaveu del govern espanyol denuncia “l’actitud dels responsables de la Generalitat de buscar, deliberada i sistemàticament, l’enfrontament institucional”

Íñigo Méndez de Vigo agraeix el suport rebut de PSOE i Ciutadans per “consensuar una resposta comú al desafiament secessionista”

El ministre portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha garantit aquest dijous que l’executiu posarà “tots els mitjans al seu abast” per restaurar l’ordre constitucional, “la convivència pacífica” a Catalunya i frenar el “deteriorament” de la seguretat jurídica de la qual és únic responsable la Generalitat.

En una declaració institucional al Congrés, Méndez de Vigo ha llegit el comunicat emès per l’executiu de Mariano Rajoy després de rebre la carta del president català, Carles Puigdemont, en què anuncia que si “es persisteix a impedir el diàleg i continua la repressió”, el Parlament podrà votar la declaració formal d’independència.

Aquest és el text íntegre del comunicat del govern espanyol en resposta a la carta que Carles Puigdemont ha dirigit avui a Mariano Rajoy:

“El govern d’Espanya ha constatat a les 10 hores d’aquest matí, últim termini establert, la negativa del president de la Generalitat de Catalunya a atendre al requeriment que li va ser remès el passat 11 d’octubre i en què se li reclamava que informés de forma clara i precisa si alguna autoritat de Catalunya havia procedit a declarar la independència d’aquesta Comunitat Autònoma i se li instava a restituir l’ordre constitucional alterat.

En conseqüència, el govern d’Espanya continuarà amb els tràmits previstos a l’article 155 de la Constitució per restaurar la legalitat en l’autogovern de Catalunya.

Dissabte que ve el consell de ministres, reunit de forma extraordinària, aprovarà les mesures que elevarà al Senat a fi de protegir l’interès general dels espanyols, entre ells els ciutadans de Catalunya, i restaurar l’ordre constitucional a la Comunitat Autònoma.

El govern central agraeix el suport de les diferents formacions polítiques amb les quals està tancant en aquests moments una resposta majoritària i consensuada al desafiament secessionista. D’altra banda, denuncia l’actitud mantinguda pels responsables de la Generalitat de buscar, deliberada i sistemàticament, l’enfrontament institucional a pesar del greu dany que s’està causant a la convivència i l’estructura econòmica de Catalunya.

El govern espanyol posarà tots els mitjans al seu abast per restaurar com més aviat millor la legalitat i l’ordre constitucional, recuperar la convivència pacífica entre ciutadans i frenar el deteriorament econòmic que la inseguretat jurídica està causant a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona